Tu cum faci cumparaturi?

Sa va zic o poveste, scurta. Cand am venit in Bucuresti, acum multi ani, am cunoscut o gagica. Cum eu n-aveam nimic, a venit fata cu ideile, sa iti cumperi alea, aia, chestia ailalta. Si la primul salariu m-a tarat in magazin, hai sa cumparam. Si am fost la cumparaturi. Dupa jumatate de ora se terminase salariul, ale naibili cumparaturi au fost fix, la fix din tot salariul, ban pe ban. Mai ramane sa spun ca restul lunii am mancat doua oua si paine cu apa ca nu mai aveam bani? Dar fusesem la cumparaturi cu gagica, facusem sa fie fata fericita.

Si de obicei eu nu ma uit la preturi cand fac cumparaturi. De obicei cumpar, platesc si mai tarziu imi fac calcule si incep sa-mi pun probleme. Dar asta nu e un lucru bun. Uneori socoteala se face de acasa. Acum avem internet, cam toate magazinele exista pe internet si te apuci sa iti calculezi de acasa ce sa faci, cum sa faci si ce sa cumperi.

Am fost aseara in Carrefour Vitantis sa caut produsele de la promotie din concursul de pe piticu.ro. Le-am gasit, dar nu numai atat, m-am intors acasa cu asta:

In principiu pe atatea plase acum multi ani mi-am dat eu tot salariul atunci. Nu a fost cazul si aseara. Si asta pentru ca aveam de ales intre promotii, profita acum, reduceri, cel mai mic pret, cel mai ieftin, cel mai mic pret din cartier. Spuneam aseara pe twitter ca de la intrarea in magazin mi-am umplut jumatate de carucior. Acum nu stiu cum sunt organizate marketurile, ca nu ma duc foarte des, dar atunci cand intri si gasesti fix ce iti trebuie, de fapt produsele sunt aranjate cum trebuie, le cumperi si te bucuri ca ai mai luat inca ceva si ca ai luat ce trebuie.

N-am zis degeaba ca nu e scump. Am luat produse care imi vor ajunge doua luni de zile. De fapt, astea erau pe lista de doua luni de zile si trebuia sa le cumpar. Daca e sa compar cu alte cumparaturi, categoric am iesit in castig. Nu stau acum sa calculez bon pe bon, dar ma uit la suma mare. Ca ma uit pe internet banking si daca vad ca acum doua luni am dat in market o groaza de bani si ca aseara am dat mult mai putin, eu zic ca e de bine. Eram la casa si ma uitam impreuna cu casiera ca se tot adunau produse acolo, dar pretul ala total nu se dubla de la un produs la altul. Si mi-am luat de toate, de la tigaie cu capac (era pe lista), la hartie sau gel de dus.

Asa ca nu trebuie sa va aburesc prea mult. Vitantis merita, are preturi mici si nu ei ies in castig, ci cumparatorii. Si am mai facut o aroganta aseara. Pentru ca bausem, m-am dus si m-am intors cu taxiul de la hipermarket. Si tot m-am incadrat in buget.

Hai, ce mai asteptati, mai aveti doua zile sa va inscrieti si sa va intoarceti acasa cu sacosele asa de pline. Fetele, n-aveti baieti pe care sa ii stresati sa va faca cumparaturi?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: