Turismul romanesc – la misto

In week-end am fost la munte, frumos, cald, cu doi stropi de ploaie si cu un aer partial mai curat ca in Bucuresti. Am stat o noapte in Bran la o pensiune cu nume de complex turistic, intr-o camera cu doua paturi.
Asta a fost a doua optiune pentru ca cei de la complexul turistic Bran, nu au vrut sa colaboreze, iar in 5 discutii au specificat 5 preturi separate si de fiecare data altceva.

Pentru ca am termen de comparatie voi compara pensiunea asta (Angelica se cheama) cu hotelul din Bulgaria.
Cam aceleasi camere, diferenta e ca in Bulgaria tavanul era drept si corect, iar aici era inclinat, dar sa zicem ca e vreme de munte. In Bulgaria aveam ferestre mari din termopan si aer conditionat, aici aveam un geam mediu intr-o parte a camerei nu in centrul peretelui.
Baia, cam la fel, numai ca in Bulgaria apa se scurge, nu facea balta, mai ales nu intra in camera, aici intra in camera. In Bulgaria parchet pe jos, nu ca aici ciment peste care era pusa o mocheta veche, murdara si roasa de timp.
Televizor color, unele mergeau, altele nu, cel putin abia aveau cablu. Nu are internet, de ce ar avea, e o pensiune pentru romani, aici inca suntem in epoca de piatra.

Eu stau sa ma gandesc, daca anul trecut la Sibiu am avut parte de tv color cu cablu, internet, o camera spatioasa, luminoasa si curata, daca in Bulgaria am avut parte de aer conditionat, la munte de ce exista pensiuni ce iti ofera tavane crapate, tevi de apa rupte, apa la toaleta ce picura din robinet, cablu de forma, calorifere fara robinet, becuri lipsa, sau vopsea nefinisata? Pe langa asta, de ce la noi preturile sunt scumpe. Adica la 80 lei pe noapte pentru o camera as dori sa am si eu parte de un confort, nu numai apa calda, pentru ca tzeava de apa rece e rupta. As vrea sa stiu ca pot sa dorm intr-un pat intreg, nu in unul care sta sa se rupa. As vrea sa am parte de locuri de parcare, nu alea 30 promise sa fie de fapt 5. Si cel putin niste usi pe culoare care se inchid.

Dar nu, se pare ca cerem prea mult de la ai nostrii romani. Pentru ca daca le cerem lor ceva, obtinem doar niste impresii, dupa cum se vede in poze.

pensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune muntepensiune munte

Si elementul de rezistenta al intregii afaceri, fondurile SAPARD.

fonduri sapard

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: