Un clasic in viata.

Un prieten de la Ziua imi spunea ca multi dintre cei care posteaza pe blog-uri si forumuri sint fie platiti de partide, fie de SRI, care are o divizie care se ocupa de manipulare.

Adelin Petrisor – un clasic in viata.

Am zis ca o sa imi fac o noua categorie in feed reader in care sa introduc numai blogurile astea … ale jurnalistilor. O data cu blogurile lansate de JEG, vedem o continua ofensiva de bloguri ale jurnalistilor ce au venit peste noi. Saptamana asta a fost randul antenei1 sa isi faca bloguri. Astfel si-a facut toata redactia bloguri, de la sectia social la Lucian Mandruta. Asteptam sa vedem cum isi face Gabriela Vranceanu Firea blog. Nu de alta, dar trebuie sa fie blonda si acolo.
Mircea Badea, dragutul de el, are si el blog, l-a luat ca atare si a zis ca nu va spune public pe post asta.

Pentru ce si-au facut astia bloguri? De plictiseala, pentru ca iau stirile de pe agentii, pentru ca stiu sa se duca la sigur la o informatie, pentru ca stirea e comandata, pentru ca orice eveniment e anuntat. Pentru ca munca e mult mai usoara cand ai un calculator in fata si un ENPS in redactie. Pentru ca munca e mult mai usoara cand nu trebuie sa verifici informatia ci doar sa o copy / paste pentru ca e venita de la Mediafax.

Dragi jurnalisti ipocriti. A face blog nu se cheama a face jurnalism. Poate ca blogul ar putea fi catalogat ca o ramura a jurnalismului, dar a face blog nu inseamna a fi jurnalist. Bineinteles, orice jurnalist poate avea blog, ca orice alta persoana, insa asta nu inseamna ca tu faci jurnalism pe blog, jurnalist fiind. Cel mult poti sa aberezi sau sa iti exprimi parerile personale. Dar, a face dintr-un blog locul unde iti exprimi parerile din redactie, personale, dintre una si / sau alte persoane e mult prea mult. De asemenea, orice acuzatie facuta pe vreunul din bloguri, pe langa faptul ca iti aduce un trafic imens, te poate scadea in ochii tuturor. Sau … altfel spus … strangi la tine exact oamenii pe care ii injuri tu in posturile tale.

Piticu.ro este un blog cu caracter independent, neafiliat niciunui partid sau organizatii politice, in care autorul(ii) isi exprima parerile personale in corcondanta cu termenii si conditiile sitului. Donatiile sunt mai mult decat binevenite, dar … dupa ce am investit mai mult de 1.000 de euro in blogul asta nu ma astept ca sa si primesc ceva in schimb.
Piticu.ro respinge categoric toate afirmatiile tendentioase referitoare la anumite implicari. De asemenea va continua sa fie acid si deosebit de critic fata de anumite evenimente.

Piticu.ro isi propune sa initieze un concurs pentru tinerii bloggeri non-jurnalisti (se exclud de aici facultatile de jurnalism si mass-media), dotat cu un premiu initial de 100 de euro. Din partea mea … nasul mare. Si pentru ca lucrurile sa fie si mai placute, oricine se poate afilia si / sau creste sponsorizarea. Premiul se va acorda unui articol jurnalistic scris de catre un blogger, intr-o bucata de timp. Eu … momentan tin banii la pusculita. Astept sa ii dau, atunci cand voi vedea ceva frumos. Poate va avea un termen limita, intai sa vad cum va comportati. Pana una alta … dedicatie muzicala … de la nasul mare :

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: