Unde sa nu mergi in Bucuresti, azi Cafeneaua Actorilor

De obicei cele mai misto locuri de petrecut intr-un oras sunt chiar in centrul orasului. In punctul zero gasesti baruri, discoteci, cafenele … locuri de promenada si de bine. Ca peste tot sunt locuri si locuri, unele mai bune, altele mai proaste. Nu scriu despre localurile in care ma duc decat daca ele exceleaza prin ceva. Acum e unul din momente.

Daca esti trendy, cu bani si fitze, vrei sa mananci sau sa bei o bere poti foarte bine sa te duci la Cafeneaua Actorilor de la Universitate. Daca vrei sa mananci recomand altceva, dar daca esti trendy trebuie sa fi vazut acolo. Altfel degeaba iesi sa mananci. La ce e bun sa te hranesti daca nu esti vazut facand asta si daca nu se uita toata lumea in gura ta, iote ma ce mananca si ala.

Luni seara batea vantul prea tare pe motoare, asa incat ne-am decis sa coboram undeva unde eram mai aparati de eventuale precipitatii. Cum pe terasa de la cafenea ni s-a parut noua mai placut, ne-am asezat la o masa. Am asteptat sa vina cineva … am fumat, am vorbit, am facut si galagie, nu ne-a bagat nimeni in seama.

Dupa vreo juma de ora, vreme in care fetele se plimbau pe langa noi si faceau glume, a venit o tanti sa ne ia comanda. I-am retezat-o scurt 10 beri si ce mai vor fetele. S-a speriat si a plecat. Dupa vreo 10 minute au venit si berile. Din fericire reci. Am desfacut 5 dintre ele si am facut imprundeta sa o intreb cand le platesc, acum sau la final. Daca era aglomerata m-am gandit sa nu stam dupa nota de plata si nici ea sa nu ne streseze la fiecare 5 minute cu mai doriti ceva? Asa ca s-a trezit ca imi inmaneaza nota de plata:131 de lei. Neavand schimbat i-am dat 150, a multumit in treacat si a disparut … de tot.

De obicei sta in firea mea sa las si o atentie pentru cel care ma serveste undeva, dar atunci cand serviciile sunt pe bune, iar atentia aia se justifica. De data asta n-a fost cazul, in schimb fata s-a vazut cu bani de taxi pana acasa si a zis ca nu mai e nevoie sa ma intrebe daca sa ii las ceva, sau daca vreau restul. Deh, educatie.

Drept urmare din poza aia de mai sus 3 beri le-am luat acasa. Daca tot le-am platit la 15 lei berea, de ce sa nu ma bucur de ele, sau de ce sa nu le tin ca bibelou. La un pret de 5 ori mai mare, berea asta trebuie sa aiba ceva. Si are, ma racoreste pe mine acum … acasa, pe balcon, wireless, uitdanu-ma la soarele care apune si la ce se vede in blocul din fata pe plasma 🙂

Sa ma mai gandesc ca de banii astia aveam distractie si karaoke la barul lui Costi? (opaaa, facem karaoke? la plasma? la barul lui Costi?)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: