Unitatea blogosferei romanesti

Toata lumea scrie una si alta despre bloggeri si blogosfera. Ii lauda, ii felicita, se bucura cu totii si asa mai departe. De asemenea, si bloggerii se bucura, se lauda, se afiseaza la evenimente ca cei mai buni prieteni, isi fac poze impreuna zambitori, beer tweet meet-uri si alte nebunii.

Ce e in spatele blogurilor?

In spatele blogurilor sunt oamenii. Iar omul e oricum numai o masina nu. Omul nu poate face chestii automate, omul are sentimente, omul are afinitati si idei. Omul uneori uita.

Problema lepselor

La un moment dat, o buna metoda de a promova bloguri erau lepsele. Imi placeau cele cu intrebari frumoase si le raspundeam. Asa a crescut blogosfera, fiecare blogger mai dadea cate 5- 10 linkuri catre alti bloggeri, intrebandu-i ceva, iar acestia dadeau link inapoi raspunzand la cerinte.
Pana la urma au murit. Nu stiu daca au fost vorba de cele comerciale, de niste bloggeri ofuscati (!) care n-au mai vrut sa raspunda la intrebari, de bloggeri care uitau asta, dar acum nu mai vedem leapsa.

Problema linkurilor

Ati vazut ca nici un blogger nu-i mai da un link altuia? Nu mai scriu bloggerii? A expirat ideea de “am citit pe blogul cutare asta si vreau sa adaug ceva”, cu link activ catre blogul cutare? (apropo dailycotcodac.ro ati citit azi?)
Si cand se duc la evenimente, ati mai vazut bloggeri care sa noteze ca s-au intalnit acolo cu ala, ala, ala si celalalt? Nu. Eu cel putin nu mai vad astea. Si daca ele exista, atrageti-mi atentia, sa le vad, sa pot sa le promovez pe unde pot.

Unde e unitatea blogosferei?

Acum trei ani scriam ca internetul romanesc merita si conteaza. Atunci aveam lacrimi in ochi cand vedeam ca blogosfera romaneasca s-a unit si a facut asta pentru niste ingeri. Acum, sa fiu iertat, cine ar mai face asa ceva? Am trecut pe la Valea Plopului (click obligatoriu) periodic, e doar la 20 de minute de condus de casa de vacanta, plus ca e un peisaj mirific. Atunci eram uniti, acum …

Haterii blogosferei

In 2011 am ajuns sa dam mai multa importanta haterilor decat celor care fac ceva. Am ajuns sa ne temem de aiurea si de ce scrie refresh.ro(link activ dofollow), decat sa venim si sa aducem ceva constructiv. Am ajuns sa evitam sa facem campanii in blogosfera de teama unor reactii negative ale unor indivizi inexistenti, care ar speria clientii, campania, accountul, agentia, directorul (bullshit ceva) decat sa facem ceva constructiv, inovator si bun.

Si atunci nu vi se pare ca exagerati? Ca exagerati cu hatereala, cu bagatul ei in seama, cu ala care o are mai mare decat a mea si pentru asta eu nu-l suport si pentru asta eu nu ii dau link? Si pentru asta vin sa trollez pe blogul lui? Si al doilea link catre refresh, care anunta ca blogosfera a mai scazut inca o data in iulie. Iata de ce.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: