Untold este pe locul 9, în topul festivalurilor din întreaga lume

Untold este pe locul 9, în topul festivalurilor din întreaga lume

Untold reușește să fie unul din cele mai importante festivaluri din întreaga lume. Dacă ar fi să-l comparăm cu alte festivaluri din întreaga lume, Ultra ar putea fi un festival asemănător. Dar totuși, Ultra s-a desfășurat câțiva ani într-un stadion aproape la fel ca cel din Cluj-Napoca, dar nu a avut atât de multe scene.

În schimb Untold strânge laolaltă atât DJ din diferite stiluri muzicale, dar și un public care poate alege orice fel de muzică își dorește, de la hip-hop, la muzica electronică, trance, dance sau chiar deep house.

Untold este unul din puținele festivaluri de muzică din lume, care poate avea în același loc o sală polivalentă cu aer condiționat și întuneric, lângă o arenă ce poate adăposti peste 100.000 de oameni (câți au fost la Armin în 2018), dar și un parc – pădure, unde te poți relaxa pe diferite stiluri muzicale, de la chillout, la dance și trance.

Zona unde se desfășoară Untold este una unică, nu știu să existe și alte festivaluri unde să găsești în același loc aceleași spații. Iar pentru asta cred că a contat în topul realizat de cei de la DJ Mag.

Bine, pentru că topul de la DJ Mag se bazează pe voturile publicului sunt încântat câ un număr atât de mare de oameni au ales festivalul din România, pentru a fi cel mai reprezentativ pentru ei. Au votat peste 100.000 de fani din întreaga lume, în perioada 5-26 octombrie 2022. Festivalul din Cluj-Napoca ocupă locul 9 în clasamentul celor mai mari 100 de festivaluri din lume și a devansat festivaluri cu tradiţie precum Burning Man, Sziget, Lollapalooza, Parookaville sau Mysteryland.

Pentru ediția din acest an, creatorii uneia dintre cele mai frumoase experiențe de festival din lume, vor aduce în Cluj-Napoca cei mai mari artiști internaționali. Trupa Imagine Dragons este una dintre premierele oferite de organizatorii UNTOLD pentru 2023. Tot pe mainstage-ul festivalului va reveni în acest an și legendarul Armin van Buuren.

Festivalul UNTOLD va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 3-6 august 2023.

În Top 100 Festivals se plasează și Neversea, cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa. Fanii din întreaga lume l-au votat în acest clasament și ocupă locul 51. În 2023, cei care iubesc marea, muzica și distracția sunt așteptați pe plaja din Constanța, pentru cea de-a 5-a ediție Neversea, care va avea loc între 6 și 9 iulie.

Top 10 festivaluri din lume

1. Tomorrowland, Belgium
2. Ultra Music Festival, USA
3. EDC Las Vegas, USA
4. Creamfields North, UK
5. Exit, Serbia
6. Glastonbury, UK
7. Awakenings, Netherlands
8. Coachella, USA
9. Untold, Romania
10. Sunburn, India

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d