Vand retea de cartier !

In timp ce zoso.ro si subiectiv.ro au ramas la discutiile despre cedarea / achizitia C-Zone Militari de catre RDS, mi-a picat in mana Business Magazin de saptamana asta.

Unde articolul de fond are acelasi subiect. Si poate chiar mai insistent decat ce am tot discutat noi pe bloguri. “Vand retea de cartier!” Si vorbesc aici despre celelalte achizitii ale RDS, sau ale altor firme care au acelasi sediu cu RDS ( spalare de bani ?). Si cum ca nici lor, RDS n-a vrut sa le dea nici un detaliu, sau sa comenteze in vreun fel.
Apar aceleasi discutii, cum ca pretul unui abonat, dintr-o retea de cartier, e de minim 100 de euro. In functie de marimea retelei si de calitatea serviciilor oferite. Se prezinta retelele de cartier, proiectul Interlan. Iar, aici, din pacate, Bogdan Pencea – autorul articolului, se incurca intr-o prezentare cu multe date, sarind de la un subiect la altul fara sens, facandu-ma sa ma intorc de multe ori in urma ca sa imi dau seama cine e subiectul.

Demn de retinut e faptul ca Interlan vrea sa contracteze un credit extern prin care sa realizeze reteaua subterana de fibra optica si peering-ul in metropolitan. Si asta pentru a lasa abonamentul de internet la preturi intre 4 – 10 euro.
Articolul, evidentiaza faptul ca retelele de cartier inca mai au sanse de supravietuire si dezvoltare pe langa marii furnizori de internet. De asemenea spune faptul ca apar retele de cartier numai pentru a se vinde marilor provideri, sau ca, de fapt toate retelele de cartier incepute cu cateva zeci de milioane de lei acum ceva ani de zile, valoreaza sute de mii de euro.

Se incheie cu comentariul unui tip de pe computergames.ro care spune ca o mica retea aparuta intre 2 – 3 oameni s-a transformat in cativa ani intr-un mic imperiu insetat de bani.
Si nu cred cum incheie Bogdan Pencea articolul si anume ca se vor extinde atat de mult retelele de cartier incat vor deveni niste RDS mai mici, cu servicii de suport tehnic la fel de “prompte”.

Articol complet aici.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply