Viata intre gunoaie

Si stiti ce e cel mai crunt? Noua ne place mizeria asta in care traim. De asta avem atat praf in Bucuresti, de asta nu avem cosuri de gunoi, dar nici amenzi ca sa nu aruncam la gunoi mizeria.

Berlin. Un oras simplu si oarecum trist, de pe urma razboiului care l-a taiat in doua. Plin cu oameni preocupati sa muneacsa, plin cu cersetori si plin cu turisti. Nu are cosuri de gunoi la fiecare stalp de curent dar nici nu are mizerie pe jos. Acolo lumea care fumeaza nu arunca tigarile pe strada, ci se opreste in dreptul unui cos de gunoi ca sa fumeze linistit acolo. Nu toata lumea, bineinteles, pentru ca au si ei pramatii. Dar cei imbracati la costume fac asta. Si nu e nimeni deranjat de asta.

In Alexander Platz copii minori beau de sting si dorm pe trepte. Insa unii dintre ei, dupa ce termina berea strang sticlele si le arunca linistiti la cosurile de gunoi. Cei care dorm pe jos astfel, dorm pe curat.

 

In tot timpul asta la noi…

 

 

si ne plangem ca nu avem incasari la buget. Si mai rau, ne plangem ca nu suntem civilizati.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: