Cati oameni lucreaza in Romania?

Rezultatele recensamantului sunt clare, suntem 19 milioane, inclusiv oamenii plecati in afara tarii.  Inca de atunci m-a stresat ideea de a afla cine mai munceste in tara asta, pentru ca ma uit in jurul meu pe strada si imi dau multe cu virgula. Asa ca  am tot cautat pe pagina institului national de statistica si am gasit niste date statistice de anul asta.

Cati oameni lucreaza in Romania?

Drept urmare am dat peste efectivul salariatilor din economie. (aici probabil intra nu numai cei cu carti de munca, dar si sezonierii, drepturile de autor, dar fara angajatii MAI si MApN). Asa incat la finalul lui iunie lucrau in Romania 4. 185.000  oameni.

Sursa INS

In lista de mai sus ii aveti impartiti si pe domeniile de activitate ca sa va dati seama cine ce face si mai ales unde.

Cati asistati sociali sunt in Romania?

Raspunsul la intrebarea asta se afla apasand tasta windows + R, se scrie acolo calc, se da enter si se calculeaza: 19.599.506 – 4. 185.000 = 15.414.506

Drept urmare virgula de care ziceam mai devreme se transforma in vai sa-mi bag pula! Adica eu din salariul meu si din munca mea mai intretin inca 4 persoane, care nu fac nimic decat sa astepte sa pice? Si culmea, pica!

Unde e guvernul de tehnocrati?

Partea nasoala din toata povestea asta e ca urmeaza alegerile. Si ca atat PDL cat si PSD & Co vor promite marea cu sarea pentru aia 15 milioane de idioti care nu muncesc, fiind platiti din banii prostilor alora 4 milioane care muncesc ca dobitocii pentru nimic. Adica sa o luam asa, nimeni nu va veni sa spuna ca vai doamne, uite ce se intampla aici, ca suntem o tara de trantori, ca nimeni nu munceste si ca astia care muncesc trebuie sa plateasca. Si mai ales nimeni nu va veni cu o solutie pentru a iesi din situatia asta. Pentru ca e simplu pentru politicieni. Vor veni sa promita nimic ca sa isi asigure ei un loc de munca unde nu fac nimic si pentru care iau bani grasi, platiti tot de aia 4 milioane care muncesc.

Tehnocratii nu suna bine, dar sunt necesari. Adica trebuie aici niste manageri care sa stie sa atraga miliardele alea de fonduri europene, sa creeze locuri de munca, sa reconstruiasca tara asta. Ce naiba? Asteptam un cutremur ca sa facem ceva?

Si in cazul asta de ce toti ministrii din Bulgaria sunt absolventi de facultati straine de renume in Statele Unite? Si mai ales, sunt tineri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply