Videanu totusi are dreptate

Toata lumea il injura, el intelege si accepta, iar asta nu va fi un articol publicitar.

Videanu are dreptate, iar partea buna e ca duce mai departe treaba lui Basescu cu orasul asta. Imi amintesc in ’95 cand am fost la Otopeni prin Bucuresti. In Militari la 9 dimineata se circula bara la bara, cu plecare de pe loc si oprire in 10 – 20 de metri. La Crangasi era circulatia deviata pentru ca se lucra la iesirea de metrou pentru linia 41, drept urmare se pierdea timp si combustibil. Va amintiti? Lucrari la fel ca acum, trafic la fel ca acum si atunci era 1995.

Pana una alta Bucurestiul s-a tot dezvoltat, cladiri noi, masini noi, autobuze noi si asa mai departe. Nimic nu sta in urma, nimic nu incomodeaza pe nimeni, totul merge mai departe. In schimb, anumite chestii trebuie imbunatatite. Anul asta a venit vremea strazilor. Va amintiti cum erau tramvaiele inainte de linia 41?  Erau niste linii pe strada cu gropi cu denivelari cu macaze ce se blocau si curent electric ce se intrerupea.

Faptul ca Videanu a pornit vreo 100 de santiere pe strazile din Bucuresti in acelasi timp n-a fost un lucru bun. Dar a fost mai bun decat nimic, sau a fost mai bun decat sa stai sa injuri gropile din restul orasului atat timp cat doar o strada se asfalta. In alta ordine de idei cand se termina de asfaltat si ultima strada se acopereau de gropi celelalte. Eu sunt placut impresionat de ce a iesit din Mosilor intr-un timp atat de scurt. Adica se simte altfel, pe linia de tramvai sau pe strada. Arata altfel, cu tot cu copacii aia taiati de acolo.

Cu putin noroc vom avea anul asta niste artere de circulatie pe care se va putea merge lin, nu spun repede, nu zic ca nu vor fi blocaje, nu zic ca scapam de traficul asta, pentru ca strazile nu se maresc ca n-au unde. Spun insa ca vom merge mai putin cu masina in service-uri si  nu vom fi stropiti la fiecare ploaie de disperatii care sar cu viteza in santuri.

Singurul avantaj al intregii campanii de asflatare in Bucuresti e ca presa e cu ochii pe ei. Filmeaza zi si noapte muncitori care stau, firme care isi fac sau nu isi fac datoria la timp. De asta pasajul de la Obor eu il vad construit si zona descongestionata in vreo 3 luni, iar peste putin timp sa circule si tramvaiul pe acolo.
In alta ordine de idei, daca nu se faceau lucrarile astea acum … se faceau atunci cand? Carpeam cate putin cate putin de fiecare data? Riscam sa ne creasca iarba pe mijlocul strazii, sau la fiecare ploaie sa mai apara cate o crapatura sau sa sara asflat din strada?

Eu cred ca Videanu a demonstrat ca vorba aia cu “las-o asa ca merge” nu isi mai are sens aici si acum. Pacat insa ca nu sta langa muncitori sa dea cu biciul amenzilor catre firmele de asflatare atunci cand treaba nu iese. Pe langa asta ar trebui sa multumeasca presei pentru ca din cauza lor treaba se termina inainte de timp.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: