Vine Pastele … masii

Ieri m-a sunat un individ sa-mi aminteasca ca e pastele si sa-mi ureze de sanatate, azi m-a sunat maicamea. Le multumesc, daca nu imi aminteau ei sigur uitam. Si asa inca nu stiu unde ma duc diseara la inviere. Sper sa ajung la vreo biserica. (btw stie cineva sa-mi explice unde e biserica catolica din Tineretului, stiu ca e pe strada mea dar n-am vazut-o niciodata).

Anyway, eu nu-s suparat acum pe faptul ca vine pastele, ci pe ceea ce a ajuns sa reprezinte sarbatoarea asta. O simpla plictiseala si procedura ce trebuie urmata ca sa dea bine in fata publicului. Nu mai e nimic din ce era inainte, nu mai e linistea, placerea, sau cel putin mancarea pregatita acasa de paste. Acum le cumperi gata din magazin, te duci la biserica plin de pacate sperand ca acestea vor fi iertate. Nu de fapt nu sperand, stiind sigur, pentru ca asa ai fost invatat. Ti se iarta pacatele daca te duci la biserica si te spovedesti.

In loc ca inaltii prelati sa invete oamenii ca exista un Dumnezeu, sau ca Dumnezeul asta face si drege, preotii s-au obisnuit sa fie oameni. Au inceput sa faca aceleasi tampenii ca si oamenii, sa injure la stop, sa ceara bani, sa faca comert, sa preacurveasca si asa mai departe. Bineinteles toate stau sub inaltul patronaj al celor sfinte. Astfel de exemplu, sau de neimplicare e urmata cu incredere de catre oameni, care stiu doar sa isi faca rutina zilnica, negandindu-se la oarece implicatii.

Tineretul catolic organiza in fiecare an o procesiune ce pleca de la statuia Aviatorilor si se termina la Catedrala Sf. Iosif. Anul asta ori n-a fost, ori a fost cu doua persoane, asa incat nu s-a aflat nimic. Nu s-a blocat circulatie, nu s-a sesizat presa, nici macar n-a fost vreo stire in care sa se anunte ca sunt Floriile la catolici.

Si atunci sa mai ceri ceva bisericii catolice? Nu, de ortodocsi nu vorbim, ei vor proiect de lege in parlament prin care clericii sa primeasca salarii mai mari. Pai biserica nu era institutie autofinantata?

Si ca vorbeam de tineret catolic. Acum ceva ani, se organizau excursii, seminarii, intalniri la Bucuresti sau in tara. Acum ori nu se mai intampla nimic, ori generatiile alea care atunci aveau 14 – 18 ani acum s-au ramolit de tot, sau au fost acaparate de problemele cotidiene incat nu se mai implica nimeni in nimic. Acum ceva ani, era un preo catolic tanar iubit de toata lumea, se numeste Daniel Bulai. Intre timp s-a ajuns si a urcat in rang, de atunci s-a dus totul de rapa, ca sa nu zic ca s-a dus dracului, desi nu e mare diferenta.

Update:  conform pozei asteia anul asta cica ar fi fost procesiunea de ziua Tineretului Catolic.  Si sa inteleg mediatizarea ei, atat timp cat eu sunt primul in google dupa aceste cuvinte. Nu?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply