Vodafone a fost certificată pentru al doilea an ”Best in test”

Vodafone a fost certificată pentru al doilea an ”Best in test”

În lumea asta în care avem parte de internet la discreție, acesta este esențial pentru orice activitate a noastră. Sunt oameni care lucrează din orice punct, iar asta nu este un lucru neapărat bun, dar atunci când lucrează, au nevoie de cel mai bun internet.

Pentru aceasta, rețeaua mobilă Vodafone GigaNetwork a fost certificată pentru al doilea an consecutiv „Best in test” de către auditorul german independent umlaut, parte din Accenture, care stabilește standardele în industrie prin măsurătorile efectuate pentru peste 200 de rețele mobile din peste 120 de țări. Totodată, acesta este al optulea an consecutiv în care auditorul german a conferit recunoaștere rețelei mobile a Vodafone România.

VDF Network Ro master patrat

Traducerea acestui test pentru limbajul comun ar însemna că pe Vodafone se încarcă mai bine clipurile video, oriunde este nevoie, rețeaua este disponibilă atât pentru business, dar și pentru entertainmentul de pe rețelele sociale. De altfel, pentru utilizatorii săi, traficul în rețelele sociale, cum ar fi Facebook, Instagram, TikTok este gratuit și nu se contorizează, ceea ce reprezintă o încărcare în plus a rețelei.

Vodafone a obținut 877 puncte în acest test, la diferență de 27 de puncte de următorul clasat. Acest lucru arată pentru Vodafone că pentru utilizări de tip telemedicină, neonatologie, banking, aeronautică sau chiar livrarea de utilități rețeaua reușește să servească dispozitivele și clienții fără nicio sincopă, în toate zonele în care are acoperire.

Practic, POS-urile unde faci plata cu cardul sunt conectate la bănci și internet prin rețeaua Vodafone. Faptul că poți face plata rapid și fără probleme se datorează acestei rețele. Curierii care îți aduc mâncarea au internet de la Vodafone și știu astfel unde să ajungă la destinație. Rețeaua 5G care este disponibilă la noi, dar și rețelele 4G+ reușesc să ofere viteze mai mari decât cele pe care le poți atinge pe rețeaua ta WiFi de acasă, iar acest tip de conexiune este din ce în ce mai preferat de toți oamenii.

De fapt, ieși în oraș. Ai văzut că nu mai cere nimeni parola de WiFi de la localul respectiv, iar asta pentru că Vodafone oferă servicii bune, astfel încât să nu mai fie nevoie de a cere acest lucru. Dar serviciile sunt si sigure, pentru că prin internetul mobil, conexiunea ta este securizată și nu poate fi interceptată prea ușor, în timp ce pe WiFi-ul unui local public, nu ai această garanție.

Mă bucur că testul s-a efectuat nu numai în cele mai intens folosite zone din România. Iar acest lucru arată nu doar că rețeaua a performat acolo unde era nevoie, dar Vodafone nu a știut când vine auditorul sau unde se află acesta pentru a ajusta parametrii rețelei. Așa fac și cei de la ANCOM testele de acoperire pe care le fac, în calitate de autoritate națională.

Măsurătorile umlaut au fost realizate cu echipamente profesionale și au acoperit o distanță rutieră de 8.677 km și localități însumând 25% din populația României.

Campania de măsurători s-a desfășurat pe un traseu care a inclus localitățile: București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Ploiești, Arad, Pitești, Târgu Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Bistrița, Tulcea, Salonta, Marghita, Șimleu Silvaniei, Zalău, Turda, Reghin, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Pașcani, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Babadag, Fetești, Slobozia, Câmpina, Câmpulung, Balș, Filiași, precum și pe drumurile rutiere de legătură.

(articol sponsorizat, opiniile apartin autorului)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Vodafone a fost certificată pentru al doilea an ”Best in test”

Leave a Reply