Vodafone lanseaza 4G LTE pe 31 octombrie

Vodafone va face publica pe 31 octombrie reteaua de date LTE. Vom afla atunci care vor fi orasele unde clientii vor putea folosi serviciile 4G la viteze de maxim 75 Mbps, urmand ca din 2013 viteza sa creasca pana la 100Mbps, pe mobil. Adica vom putea transfera cu viteze mai mari chiar decat abonamentul la internetul fix folosind telefonul mobil, modemul de net si laptopul. Ba chiar si viteze mai mari decat suporta majoritatea routerelor wireless de acasa, cele care merg doar la maxim 54 mbps.

Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei. Romania este a treia tara europeana in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.

Adica reteaua 4G exista deja si a fost folosita ca teste pana acum. Am vazut si televiziuni care faceau live-uri prin reteaua 4G si le mergea foarte bine.

Astept sa vad care e urmatorul operator care va intra cu 4G, desi Orange vor avea si ei o lansare de tehnologie saptamana asta, dar si ca reteaua 4G de la Vodafone va fi compatibila cu iPhone 5.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply