Vodafone lansează o cartelă dedicată gamerilor din România

Vodafone lansează o cartelă dedicată gamerilor din România

Vodafone a lansat cartela GoodGaming, un produs creat pentru comunitatea de gameri din România și o premieră pentru piața locală de telecom. Cartela include beneficii din universul unora dintre cele mai apreciate jocuri; pasionații de gaming se pot bucura de power-ups în League of Legends și Valorant, la pachet cu internet, minute și SMS-uri naționale nelimitate. Beneficiile cartelei sunt valabile 30 de zile, iar costul este de 6 euro credit/lună.

Vodafone susține constant comunitatea gamerilor – pentru care conectivitatea e foarte importantă, susține evenimentele locale de gaming (BGW; Poli E-Fest; E-sports Summit) și este partener al celei mai performante echipe de esports din România: Nexus Team.

De ce este susținută comunitatea de gaming?

În România este o comunitate de gaming impresionant de mare. Dacă ne uităm la ultimul eveniment de gaming, la București au venit peste 1200 de jucători pentru a participa împreună la Politehnica București la E-fest, cea mai importantă competiție de gaming de la noi din țară.

Conform unui studiu realizat de RGDA (Romanian Game Developers Association), în România sunt 7.8 milioane de români cu vârsta între 15 și 64 de ani care se joacă jocuri video, cel puțin odată pe lună.
70% din aceștia se joacă pe mobil, 69% fac acest lucru și de pe calculator sau laptop, iar 40% folosesc consolele de jocuri. Bărbații preferă să folosească PC-ul, în timp ce femeile preferă telefoanele mobile.

Jocurile video in Romania Studiu RGDA 2022 1200x11111 1

Jucătorii cumpără jocuri sau experiențe

62% dintre jucători declară că plătesc lunar cel puțin unul din dispozitivele pe care se joacă. Dintre aceștia sumele se încadrează de obicei între sub 50 de lei lunar, până la vreo 250 – 500 de lei lunar.

Oamenii preferă video streaming și evenimente

70% din jucătorii participanți la studiu au spus că urmăresc conținut despre jocurile video pe platformele de streaming.

Studiul nu specifică și cât de mult fac streaming gamerii, dar știm cu toții că jocurile video – mai ales cele online – au nevoie de un internet bun, dar și de o latență foarte mică a rețelei, astfel încât jocul să ofere o experiență foarte bună pentru utilizatori.

Vodafone a lansat cartela de GoodGaming, pentru pasionații de jocuri, care te conectează la fair play și performanță în gaming. Aici pe lângă o cartelă ce oferă acces în rețeaua 5G a lui Vodafone, optimizată pentru jocuri, utilizatorii vor putea primi de exemplu și Power-ups în League of Legends și Valorant, pe lângă net nelimitat și minute și SMS-uri naționale.

La cartela de GoodGaming de la Vodafone sunt activări și oferte din partea celor mai mari jucători din România: Mădălin, iSilent, Jaxi, KeTa, Mădălin Șerban și Ionuț Dima care te pot lua în echipa lor sau care pot da și alte upgrade-uri în jocuri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Vodafone lansează o cartelă dedicată gamerilor din România

  1. Datele prezentate despre preferințele și obiceiurile gamerilor români sunt foarte informative și arată o perspectivă largă asupra industriei de gaming din țară.

Leave a Reply