Vreau si eu ce a fumat asta

Banca Nationala anunta de pe la finele anului trecut ca noi o ducem bine, ca totul e pe roze, ca tara asta e infloritoare si foarte bucuroasa. Ma! Vreau si eu ce fumati voi acolo.

Cu alte cuvinte nu-mi explic afirmatii de genul economia isi revine. Economia cui? Ca daca ne uitam pe geam nu e soare, din contra e frig. Pana sa isi revina economia de care spune individul asta, pe nume Isarescu, avem de platit incalzirea, avem de platit rate, avem de platit chirii, dar salariile acolo unde mai sunt sunt mai mici.

Sau asta s-ar face din banii de la FMI care au venit in tara? Care bani au disparut imediat cum au venit. Sau economia asta se ridica asa subit, ca dupa ce ai luat o aspirina dupa o noapte de betie si zici ca esti bine – sanatos si te prabusesti in secunda doi cand iti vine rau ca te-ai ridicat din pat?

Pentru ca altfel eu nu vad cum se stimuleaza investitiile si dezvoltarea tarii. Sau nu ma prind. Investitiile astea se rezolva pe vorbe? Se rezolva pe hartie? Sau vine baiatul cu bani si zice: ah, Romania sa bagam niste bani aici, ca Isarescu ne-a promis ca economia isi revine. Nu cumva cere sa verifice ca fiscalitatea nu o ia razna, ca impozitele se platesc, ca firmele pot sa isi desfasoare activitatea fara sa aiba parte de controale inutile de la stat sau fara sa plateasca zeci de dari de tipul impozite in avans?

Cu alte cuvinte pe vorbe poate oricine sa spuna orice, ca tara e bine, ca totul e frumos, ca totul e perfect. Dar in practica?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply