Vrei o tara ca afara? Ce te opreste?

Melodia astora de la Vunk care vor o tara ca afara, a facut deja niste reactii din prima zi de lansare. A aparut pe televiziuni, s-a dezbatut in talk-show-uri si asa cum era de asteptat  a ajuns si pe facebook. Cum pe facebook ultima moda e sa iti creezi cate un grup si sa adaugi acolo mii de prieteni fara voia lor, asa a aparut si un grup intitulat logic: vreau o tara ca afara.

Si pentru ca un nume mai trist pentru grupul asta nu se putea gasi, nici oamenii de acolo nu fac nota discordanta. Toti sunt tristi, toti se plang ca uite cum e, ca uite ce se intampla, ca uite ce nu merge. Toata lumea viseaza la ceva mai bun, dar nimeni nu face nimic.

Asa incat degeaba te cramponezi, vrei sa faci ceva? Fa-o. E o tara a dracu de libera in care nu iti interzice nimeni nimic. Nu te opreste nimeni din nimic. Ah, ba da, nu poti asfalta tu drumuri, dar ti le poti construi singur. Asa incat  nu trebuie decat sa faci. Ce? Astepti sa pice? Asa ceva nu exista. Ce sa pice? Sa iti dea cineva ceva? Pai tocmai ziceam ca suntem o tara libera si ca tu trebuie sa faci, ca nu are cine sa iti dea, nu ai de unde sa iei, nu ai ce sa faci.

Statul? Statul roman nu exista. Degeaba vine Basescu sa ii muiasca pe astia de fiecare data, daca ei asa au gandit ca e mai bine pentru ei sa se imprumute la FMI si sa nu faca nimic cu banii, e ok. Ce sa faca statul roman? Nimic, sa stea dracu in banca lui, sa isi plateasca datoriile si sa nu mai umble la TVA. Mai departe industria si toti cei care produc in tara asta ar putea sa realizeze performante, asta daca sunt lasati si nu sunt haituiti.

Crezi ca in afara e mai bine? Da, categoric e mai bine. Dar acolo nu produci pentru Romania, produci pentru Spania, Italia, Cehia, ce tari ai mai ales. Pentru Romania nimic. Vrei sa produci pentru Romania, stai aici si faci ce vrei, vrei pentru altii, pleci. Asta inseamna sa fii liber si sa alegi.

Ah, si ca sa fie treaba ok, degeaba zicem noi, daca ne rezumam la discutii de genul asta.

Ca idee, a iesit cineva in sectorul 4 la strans frunzele din fata blocului asa cum ne-a rugat primaria?

Stiti ca la Constanta anul asta primaria nu are bani de globulete si beculete de iarna? Ce fac constantenii, asteapta sa le pice, asteapta sa faca altii ceva pentru ei.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: