Istanbul

Am ramas dator cu pozele din Istanbul. Dar inainte de toate sa va zic cate ceva despre cum mi s-a parut mie orasul ala.  Pe scurt e un bazar continuu, de cand te dai jos din avion pana cand ajungi in camera de hotel, peste tot dai de chestii de cumparat, de turci care vor sa iti vanda chestii. De mizerie si mizerie nici nu trebuie sa vorbesc. Oarecum e omniprezenta sau eu am nimerit o zi foarte ploioasa.

In schimb am apreciat la Istanbul incercarile disperate de a realiza o infrastructura la standarde europene. Astfel incat avem acolo autobuze ce circula pe o strada numai pentru ele, tramvaie Bombardier in regim de metrou usor un fel de metrou normal, dar si foarte multe trupe ale politiei rutiere care vin sa dirijeze traficul.

In Grand Bazar oricine stie romaneste, iar gagicile sunt agatate cu “Elena, Maria, ia uite ce marfa am aici!!”. Am vazut suficiente masini cu numar de Bucuresti, am vazut dacii, dar si forte de represiune ale politiei turcă.

Poze, 152 la numar.

Ce nu mi-a placut? Orasul ca si fiinta, strazile, oamenii, regulile stricte care nu sunt respectate. In schimb mi-au placut carausii, oamenii care chiar vor sa munceasca de acolo, cei care alergau prin oras, mancarea, berea Efes, aerul, ploaia, CNN Turk, cutremurele.

Ah,  n-am mancat decat putin rahat d-al lor. In rest nimic dulce.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply