Wikileaks: adevaratele stenograme

De mult, tare de mult n-a mai avut Academia Catavencu un promo atat de misto pe tv. Iata-l:

 

Si nu numai promo-ul e misto, dar surse infiltrate in redactie mi-au trimis inainte sa ajunga la tipar textele de maine, de unde spicuim:

Jurnalistul  Grigore Cartianu apare în cablograma „Omul  cu coasa şi iPad-ul“

O angajată a serviciului de cleaning al Ambadasei SUA, care n-a dorit să-şi păstreze anonimatul, recomandîndu-ni-se Mary Chicken, ne-a pus în posesia cablogramei intitulate „Singing with angels“, clasificată „Strict Secret“. Cablograma a fost găsită udă şi fleşcăită în cuva maşinii de spălat a ambadasei şi se presupune că a fost uitată în buzunarul unei cămăşi pe care ambasadorul a dat-o la spălat. După despăturire, uscare cu foehnul şi decodare, am descifrat în cablogramă raportul vizitei la Ambasada SUA a unui important ziarist român, Grigore Cartianu.  În cablogramă, oficialii americani îl descriu pe Grigore Cartianu ca fiind „a big fan al Mădălinei Manole, al iPad-ului şi al datului cu coasa“. Iată un fragment relevant: „Cartianu susţine că Mădălina Manole nu este moartă cu adevărat şi că, de fapt, ea continuă să ţină concerte printre îngeri. Totodată, Cartianu a dorit să adreseze prin intermediul ambasadei un protest îndreptat împotriva lui Steve Jobs referitor la faptul că iPad-ul nu are balamale. Dl Cartianu a luat în derîdere supremaţia tehnologică americană, susţinînd că românii deţin o maşină perfectă de tuns iarba, mult superioară celor americane. L-am aprobat politicos, dar el a ţinut morţiş să ne facă o demonstraţie şi ne-a dus pe peluza din curtea ambasadei, unde a scos o coasă şi a început să cosească gazonul minute în şir“. Totodată, cablograma precizează că, după cosirea integrală a gazonului ambasadei, jurnalistul român a fost invitat, la rugămintea lui, în bucătăria Ambasadei, unde a cerut să i se pregătească un aperitiv format din şuncă, ceapă, sare şi mămăligă rece, pe care le-a înfulecat în tăcere. Ziaristul a refuzat să dea detalii legate de acest obicei consilierului culinar al Ambasadei, dar e de presupus, adaugă oficialii americani, că e vorba de un ritual barbar ancestral practicat în România. În finalul întrevederii, Cartianu a ţinut morţiş să adauge: „We love you, Mădălina“, apoi a plecat plîngînd, cu coasa pe umăr.

 

Victor Ponta se simte ameninţat de mafia  asfaltului şi vrea  să se stabilească în SUA

Ambasada SUA  la Bucureşti:  „Mogulii organizează lupte ilegale  cu bodyguarzi!“

Premierul Boc a cerut azil politic

„Premierul Emil Boc e aproape hotărît să ceară azil politic în SUA“, se arată într-un document WikiLeaks, clasat cu gradul de secretizare „în caz că interesează, totuşi, pe cineva“. Emil Boc e pur şi simplu îngrozit de perspectiva de a conduce un nou guvern, al şaptelea, pe care i-l pregăteşte preşedintele Traian Băsescu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply