Windows Phone, asa cum trebuie

Am fost zilele trecute la o cafea la Microsoft in Bucuresti. M-am intalnit cu Ionut Gaota, Windows & Mobility Business Group Lead, Microsoft Romania, cu care am vorbit despre Windows Phone. El a fost interesat sa afle de la mine ce imi place si ce nu-mi place de la Windows Phone. Si i-am zis parerea mea sincera. E sistemul de operare cu care am lucrurile acolo unde trebuie si acolo unde ma astept sa fie.

Daca e sa ma uit la ce telefoane am avut inainte, am avut windows 6.1, apoi Symbian, apoi android. Diferenta e ca pe Windows Phone lucrurile sunt intuitive si ai senzatia ca le cunosti de undeva. De fapt sunt, in parerea mea, o alta exprimare grafica a celor mai folosite functii de pe calculator. My computer pentru phone, my documents pentru sms-uri si agenda, mailul pentru mail, iar apoi aplicatiile standard ale telefonului: internet explorer, market, poze, etc. Si le ai fix acolo.

De altfel Petru v-a explicat pe larg in acest material video cum se fac aplicatii pentru Windows Phone, care e tehnologia din spate si de ce e asa rapid. Ce ar mai trebui de adaugat si evidentiat e ca sunt peste 90.000 de aplicatii in Market, ca marketul este disponibil in limba romana si pentru romania. Asa ca oricine doreste poate cumpara aplicatii din market, de aici, din Romania.

Si totusi, in urma ultimului update la Windows Phone 7.5 s-a imbunatatit enorm experienta de folosire. Si sunt sigur ca aceasta a fost inspirata de feedback. Adica acum avem mesajele intr-un singur loc, la mesaje. Iar aici vorbim de mesajele sms, de mesajele de pe chat-ul de Facebook, de pe chat-ul din live, de pe chat-ul din Yahoo messenger, de mesajele de pe twitter. Toate se gasesc in hub-ul de mesaje. Sa nu uitam de istorie pentru fiecare contact. Adica in dreptul fiecarui contact va ramane in memoria telefonului ultima data cand l-ai apelat. Asta pe langa celelalte detalii de update a retelelor sociale.
Si daca am vorbit de contacte acum exista grupuri de contacte. Si au un mega-avantaj: le poti da sms-uri tuturor din grup, dintr-un singur mesaj. Am zis eu ca e un fel de mass pe mobil.
Si daca mesajele nu sunt de ajuns, acum si mailurile pot ajunge intr-un singur loc. Fara stres fara probleme.

Recomand doua aplicatii cu care m-am jucat si care mi-au placut maxim: Transport Urban, aplicatie care in final are traseele autobuzelor in Bucuresti. Eu zic ca aplicatia asta trebuie sa li se adreseze turistilor. Si un joc care m-a facut sa omor bateria telefonului in primele doua seri fara sa-mi dau seama cum: Chickens can’t fly

 

M-am jucat si cu Nokia Lumia, iar asta e un telefon reusit. Si despre telefoanele Nokia cu windows am vorbit saptamana trecuta.

Ionut a tinut sa adauge ca: “Lansarea gamei Nokia Lumia Windows Phone materializeaza promisiunea Microsoft de a oferi consumatorilor locali telefoane puternice, dotate cu servicii business si multimedia complete , la un pret rezonabil. Suntem prezenti cu oferte Windows Phone in toti cei trei mari operatori telecom, iar interesul din piata ne-a depasit asteptarile, in mod placut.
Totodata, am raspus si solicitarilor din piata, iar acum oferim tuturor clientilor Windows Phone din Romania posibilitatea de a cumpara aplicatii si jocuri din Marketplace.”

Ah, luati Nokia Maps. Stie destul de multe si e gratuit. Iar mai multe despre Windows Phone aici

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply