YouTube are prea multi bani

Eh … si cum asta e o masura de marketing foarte buna, s-au gandit sa le dea cota parte din incasarile din publicitate celor care uploadeaza filmuletze si care sunt producatorii / proprietarii drepturilor de autor pentru acele filme.

Eu sunt curios cum or sa poata dovedi asta. Si cum … or sa implementeze amprenta vocala pentru recunoastere.
Si daca imi fura cineva amprenta mea vocala, sau daca eu ii fur cuiva filmuletul abia produs ? 😛

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “YouTube are prea multi bani

 1. Copiaza strategia celor de la Metacafe. Cei de la Metacafe ofera bani celor care uploadeaza clipurile cu cele mai multe vizionari.

 2. Referitor la partea cu examenele la Spiru…

  Mai nou, au bagat treaba aia de-i zice BLACKBOARD.

  Partea buna: ai cursurile acolo, profesorul nu poate influenta in nici un fel nota. (oficial) Notarea se face in timp real, adica in momentul in care ai dat “submit” testului, informatiile sunt bagate in serverul universitatii (Bucuresti, pe Ghica langa BNR), indiferent de locul si localitatea din tara in care te afli. Tot serverul iti “corecteaza” si lucrarea, tot el pune si nota, tot el o trece in catalog… cataloagele vor parveni facultatilor gata “inscriptionate”. (oficial)

  Paretea proasta: (pentru profi) – nu mai au nici o utilitate! (neoficial) In blackboard gasesti si cursuri, si teste de evaluare, iar siteul facultatii iti pune la dispozitie si subiectele de examen. In examen sunt bagati toti studentii, care trebuie doar sa declare pe propria raspundere (!!) ca au platit taxa. Nu conteaza prezenta, referatele, activitatea la curs.. bla bla… (eu v-am zis sa nu va mai duceti la scoala, dar deh… ) Eventual, ar putea sa mai existe niste seminaristi, in caz ca se gaseste vreun tocilar sa vrea sa stie mai multe… A, apropo…. sunt aceleasi subiecte pentru toata lumea (zi/id/fr…)

  Latura distractiva: examenele sunt programate automat. Serverul distribuie subiectele la intervale de 15 minute. Nu conteaza ce se intampla si ce faci, toata lumea trebuie sa fie in sala la 10:00 si are la dispozitie 10 minute pentru 20 de intrebari. La 10:15 trebuie sa fie deja intrata si pusa pe scris urmatoarea grupa… Studentii sunt repartizati pe grupe si au locul “deja pregatit”. Adica poti intra doar la ora la care ti s-a spus, pt. ca contul tau nu va fi activ decat in acel interval de 15 minute, altfel nu il poti utiliza! Studentii de la ID sunt supravegheati cu camere video! Examenele au fost programate de server chiar si duminica seara la ora 22:00!! Raspunsurile sunt corectate cu un sablon fix. Adica, exista raspunsuri in catre trebuie sa tastezi tu cuvantul / cuvintele respective. Dar, ca variante de raspuns ai una singura. adica tre’ sa scrii (de ex.) “America’s strategy in World Politics (1942)”, orice variatie, fie si caligrafica, nu va fi considerata corecta > gen: America’s Stragegy in…. / America’s strategy in world / denumirea corecta dar fara an / titlul in romana, etc. Mai mult, daca in carte, raspunsul pe care trebuie sa il dai tu este scris gresit, fara o litera, cu o virgula fara spatiu… etc… tu tre’ sa scrii la fel!

  Asa ca, luni, o sa HAVE FUN! 🙂 Daca vreun angajat Elecrtica imi va citi mesajul, il rog frumos sa tot posibilul si sa NU opreasca luni dimineata curentul in zona Aparatorii Patriei! 😀

Leave a Reply