-16

-16

Sunt minus 16 grade acum afara. Masina nu mai vrea sa porneasca si tigara nu vrea sa stea aprinsa. Insa e un altceva aici ce te tine activ. Si nu e sticla de Stroh, oricat de buna ar fi ea, nu e nici paharul de cuba libre, oricat de bun ar fi romul ala. E linistea. E energia pamantului ce emana aici in orice colt si in orice umbra.

Azi la 3000 de metri, in interiorul muntelui am gasit un dispozitiv care masura zice el miscarea rocilor si faptul ca muntele se inalta in continuare. De fapt era si un indicator acolo care teoretic trebuia sa indice un punct pe perete. Insa peretele se inaltase, iar punctul acela era mai sus. Iar atat timp cat muntele e activ si inca se inalta, totul se inalta.

De la 3000 de metri, mai exact de la 3029 de metri lumea se vede asa.

_MG_5076

Iar din interiorul muntelui ii poti auzi astfel cum acestia se ridica.

_MG_5289

Si atunci de ce sa nu ai atata energie incat sa faci asa ceva.

_MG_5054

Sa vrei sa explorezi pamant nou, o creasta noua, o alta senzatie si sa fii tu primul care coboara acea panta.

Iar frigul e cel mai mic impediment. Poate ca iti ingheata mainile la 3000 de metri altitudine, dar soarele te incalzeste si te face sa mergi mai deaprte. Poate ca te sperie inclinarea pantei, dar asta nu e decat un lucru care te face sa fii mai bucuros. Si pe langa aceasta, aici nu gasesti nici gropi si nici pietre.

Dar gasesti muzica buna, bautura fina, oameni politicosi, oameni zambitori si binedispusi. Singurii crispati din toti muntii astia sunt romanii. Cei care vin in Austria la schi ca la fite, cei care cred ca 30 de euro urcarea ii pune pe o alta culme a civilizatiei lor si pe un alt rang social. Din contra. Ramane sa intalneasca colegii care vin aici doar ca sa se incarce cu energia muntelui si bucuria schiatului. Si acestia nu sunt putini. Dar despre aceasta intr-un articol viitor.

Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri, ediția a treia, este un eveniment organizat de Foto Union, cu sprijinul Hotel KehlbachwirtDomeniile Vînju MareHotel Continental Forum OradeaOpel, Neola și Anagrama.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply