9 mai – Ziua Europei [2]

1147215538 hr 1328

O zi cum nu se poate mai buna ca sa se afirme toata lumea.
Unii organizeaza concursuri despre Europa, la Craiova se organizeaza evenimente speciale. Cel putin asta se intampla anii trecuti, insa, anul asta nu am vazut nimic la stiri. Sau da, parca am vazut pe undeva ca facea cineva desene despre Europa, sau ceva de genu asta.

De obicei, politicienii trebuiau sa iasa la televiziuni, la tribune si sa zica ca, vai ce progrese am facut, ca vai, ce tara frumoasa suntem, si cat de bun este romanul. Anul asta iar n-am vazut pe nimeni pe aici …. ah … parca l-am vazut aseara pe Tariceanu, si pe Vadim… sau mai degraba bodiguarzii lor care ocupau holurile de la Casa Presei. 

Totodata zi de demonstratii … pentru ce ? …. Am vazut-o pe una care nu stia de ce demonstreaza, dar venise si ea… si cerea salarii mai mari, pensii mai mari …
Bine. Acuma vedem cauzele demonstratiilor. Salarii mici.
Organizatori, 3 oameni, sau ceva de genu asta. Sefii unor confederatii sindicale.  Adica neste oameni care isi iau salarii babane din cotizatiile astora la sindicat. De ce ? Pentru ca trebuie sa fii in sindicat dom’le … daca vrei sa poti cere … altfel … te da patronu afara. Deci, sindicatele sunt tot un fel de patronat. Adica vine patronu de sindicat, si zice … azi facem greva … si raman  firmele fara oameni. Si bineinteles, patronul de firma nu ii poate da afara, pentru ca se baga peste patronul de sindicat. Si ajung la certuri, si neingelegeri. Si de aici incep marsurile si mitingurile si contractele de munca.
Stau si ma intreb: cat dracu primesc demonstrantii ca vin la miting. Odata, nu se aleg cu nimic, ca vin si ii asculta pe unii care se cred vedete, si tzipa in microfoane. O masa gratis eventual? Un suc? 10 lei pentru deplasare ? WTF ?  Altceva nu-mi dau seama ce … 
Nu de alta, dar astia de vin … parerea mea e ca au salarii de vreo 7 – 8 sute de lei. Iar cum sunt sot si sotie … rezulta 1.400 de lei … hm … cam de ajuns sa traiesti decent.  Astia ce vor, masini in leasing ca la tv. Sa isi plateasca miile de rate facute la zecile de firme fara sa se gandeasca, fara sa calculeze ca daca imi iau o bucatarie acuma, ultimul racnet, doar de fitze fara sa am acoperire de salariu, ce mananc mai tarziu ?

Si / sau cat primesc sefii de miting? Ce firme sponsorizeaza mitingurile?  Cine se ocupa de PR ?

Ah,  ma scuzati, e Basescu plecat pana la Viena … si de asta si-au facut astia de cap :D)

poza (c) Silviu – Radio21

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply