Ai voie sa filmezi si sa pozezi politia romana

Ideea e urmatoarea: aseara (n.n – marti) a fost o discutie cu dl. Christian Ciocan (e singura data cand ma voi adresa asa) despre ce are voie si ce nu are voie sa faca un blogger. Discutia a divagat putin, dar concluziile sunt urmatoarele: orice persoana are voie sa filmeze si sa fotografieze un organ al legii in orice conditii, e politist rutier, e politist de sectie, e in misiune sau nu are voie sa fie filmat si fotografiat. Atat timp cat nu este scris in lege ca n-are voie, inseamna ca ii este permis acest lucru. DAR, nu puteti filma politistii atat timp cat incalcati voi legi, reguli de circulatie, etc. Detalii in videourile de mai jos.

In schimb politia romana poate face cam ce vrea ea. Au voie sa treaca pe rosu, au voie sa parcheze unde vor, au voie sa stea chiar si pe banda a doua de circulatie daca acest lucru li se pare lor normal. Daca cumva vi se pare ca ceva politisti fac tampenii, atunci puteti sa ii filmati, sa le faceti poze si sa semnalati acest lucru ori public ori chiar politiei pe mijloacele de informare: web, facebook, mail, telefon. Exista astfel structuri create in interiorul politiei pentru a-si verifica si ancheta angajatii.

Atentie, spunand ca este voie sa pozezi si sa fotografiezi politistii romani, Christian Ciocan s-a referit doar la lucratorii politiei capitalei, in numele carora vorbeste, fiind purtator de cuvant. Mai departe, nu se poate pronunta. Au fost si alte intrebari pe care va invit sa le urmariti in continuare, in ordinea in care au fost inregistrate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply