Am pierdut 42 de milioane

De fapt 4250 de lei. Asta la creditul auto facut ceva mai devreme, iar cam atat a revenit diferenta de curs valutar de la 3.71 lei / euro la 3.8 lei / euro.

Chestiile deosebite in toata distractia asta au fost cele 3 ore pierdute dimineata la asigurare, faptul ca la ora 15 au cazut toate bancomatele(mi se spune ca din toata zona Bucuresti – Otopeni*), in grup si imensa amabilitate a fetelor de la banca, care au stat peste program cu mine.

Mai pe larg, vedeti ca s-a scumpit CASCO cam cu vreo 500 de lei pentru orice masina depaseste 10.000 de euro. Generali troneaza la preturi imens de mari pe piata, Allianz inca practica preturi de dumping. BCR are cel mai mic tarif la RCA.
Partea proasta e ca aia 4250 de lei au fost luati dintr-un card de credit. Cu ocazia asta am aflat ca am card de credit fara limita (sau limita e undeva sus de tot). Bine si dobanda e tot de acolo.

Una din idei ar fi sa nu va faceti credit auto la banci. Simplul motiv e ca te obliga la full casco, cartea de identitate si originalul asigurarii trebuie depuse la banca. Plus ca trebuiesc mentinute astea toata perioada creditului. E mai accesibil decat un credit de nevoi personale, dar daca sunteti obisnuiti cu drumurile si asteptarea e in regula.
A doua idee ar fi sa nu va luati masina care sa vina peste 3 luni. Din simplul motiv ca asteptarea omoara, iar dupa aia va treziti ca costa de vreo doua ori mai mult decat v-ati gandit prima data. Bine, exagerez, cu cel putin 10% mai mult.
Inca o chestie ce trebuie tinuta minte daca vrei sa iti iei masina e ce masina iti cumperi. Adica trebuie sa stii absolut tot, de la putere, capacitate cilindrica, putere in W, numar de usi, eleron, vopsea, mp3 player, scaune incalzite, oglinzi incalzite, trapa, proiectoare, consum si norme de poluare. Iti vor trebui atat la asigurare cat si in fata dealerului. Singura problema e ca in acest domeniu si nu numai, toata lumea e dezinteresata fata de tine. Daca tu nu iti faci asigurare, apar inca alti 15 in spatele tau, daca dealerul nu iti vinde tie masina cu toate dotarile pe care le-ai dori nu conteaza el tot isi primeste comisionul. Singurii care te vor stresa vor fi cei de la banca, pentru ca trebuie sa le dai bani.

Nu vorbesc despre inmatriculare pentru ca n-am ajuns inca acolo. Masina se afla undeva pe tren.

Nota*: titlul reprezinta faptul ca banii au fost din contul cardului de credit si nu de la mine din buzunar, pentru ca la un moment dat au picat bancomatele. Problema cu bancomatele s-a resimtit si in Bucuresti la aceeasi ora. E chiar o singura firma care a facut reteaua de ATM-uri? Si cat de dragut sa fie incat sa pice toate deodata? 🙂

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: