Am voie sa nu-mi placa

Am voie sa nu-mi placa. Am voie sa critic, am voie sa scriu ce nu-mi place la Citroen DS3. Nici Hyundai IX35 nu are semnalizator de lichid de parbriz. Cacat, chestiile astea se scriu. Masina troncane, se scrie, omul trebuie sa citeasca.

Sunt satul de prezentarile de la Promotorul de la PROTV in care toate masinile sunt ridicate in slavi, iar daca masina are vreo disfunctionalitate aceasta nu se spune, nu se vede ca nu cumva sa dea prost, iar producatorul masinii sa ii ignore pe astia de la televizor.

Oriunde  e un compromis pe care trebuie sa-l facem. Omul vrea sa stie mai multe despre o masina, cine ii face un drive test public trebuie sa spuna parerea lui, asa cum i-a placut. Uite, Zoso a avut o parere despre Kia Soul, eu am zis si eu acelasi lucru. Asta nu inseamna ca masina e proasta, ca vai ce a facut PR-ul respectiv, ce nasol e nu stiu ce dracu. E o experienta de drum. Daca masina te multumeste, atunci totul e perfect, iar producatorul e multumit. Daca masina nu te multumeste, atunci poate il multumeste pe altul si altcuiva ii place ideea.

Ce? Vrei sa imi fi placut un Mercedes E Klasse? Nu mi-a placut din cauza unei chicite, chiar daca masina e extra. Sunt fix acele detalii care fac diferenta intre producatorii de masini, intre modelele de masini. Cum zicea si Doru de dimineata, nu pot sa compar mere cu pere, o masina mica cu un SUV (wannabe). Chiar daca, fiecare masina are niste dotari care ii fac diferenta. Dotari care plac unora si nu le plac altora.

De asta lui Chinezu i-a  placut Jukele. Pentru ca el are Nissan. Eu n-am zis ca nu mi-a placut, am zis ca ma bucur de o achizitie facuta acu ceva ani.

Later: mi-am amintit de o chestie trista de lunile trecute. Un importator i-a facut pe toti jurnalistii de auto sa ridice in slavi marca respectiva, in ideea in care cine scrie cel mai bine despre ei castiga un drive test de o luna de zile cu o masina. Am vazut masina aia la bloc, extraordinara, nemaipomenita, motorul foarte silentios, ce mai – dorinta absoluta a oricui. Dar merita sa te prostituezi atat?  Tipul care era la volan n-a avut loc cu ea la mine pe strada si se chinuia asa incet sa nu cumva sa o zgarie.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply