Autostrazile nervilor nostri

Nu-i asa ca exact atunci cand se anunta cod galben de ninsori toata lumea se urca in masini sa se duca pe strazi ca sa vada si ei cum e pe zapada? Si daca tot merg pe zapada, de ce sa mearga regulamentar. Adica au dreptate in gandirea lor, tot la fel mori la 90 la ora cand iei de volan si iti zboara masina si la 180.

Ah, cealata chestie normala e ca daca afara e lumina, chiar daca nu e soare nu se aprind farurile. Ca tot se interba zoso de ce se tine faza lunga pe ceata, macar sa se tina, decat nimic. Sau cum sa te trezesti pe autostrada, azi cand vizibilitatea era de 50 de metri cu masini care n-aveau ori farurile aprinse ori nu le aveau deloc.

Bine, partea buna e ca a tot patrulat politia azi. Am vazut cate 3 masini pe fiecare sens. Partea proasta e ca doar patrulau sa nu se intample nimic. Iar la cum stiu ca sunt fondurile de la politia autostrazi, macar atat. Nici vorba sa opreasca pe cineva care circula fara faruri pe vremea asta sau sa afiseze un mesaj cu mergeti ba mai incet ca la 130 la ora daca tragi de volan te invarti linistit pe zapada.

Pana una alta astept sa se intunece ca sa vin inapoi linistit pe banda doi de pe A1, pentru ca banda 1 e impracticabila din cauza gropilor si a santurilor facute de tiruri in vara. Si pe banda unu e o adevarata aventura cand iti sare masina din santuri pentru ca e mai mare decat ele sau cand iei o groapa si te gandesti Doamne tine-ma pe asfalt.

Si de maine, inapoi in cozile din trafic, ca asa  e frumos.

UPDATE:  Sa fie sanatosi desteptii cu BMW care m-au depasit in seara asta si apoi au iesit in decor (ca deh, pe jos e zapada, iar la gropile de pe A1 la 120 sari frumos), sa traiasca desteptii care merg cu 30 pe autostrada (la ce dracu ati mai iesit cu masina totusi?), dar si dobitocii care au logan si merg noaptea doar cu pozitiile ca farurile consuma curent.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply