Blackberry Storm 2

9520Storm front largeAm terminat testul pe care am vrut sa-l fac cu un blackberry cu touch. Am vrut sa vad daca rezist o saptamana cu messenger, twitter si mail exclusiv pe telefon. Rezultatele ar fi cam astea:

  • bateria tine doar 8 ore cu messengerul pornit.
  • se reseteaza la schimbarea celulei, doar cand are messengerul pornit.
  • bateria tine pana la doua zile fara messenger pornit, la un nivel de cateva sute de mailuri zilnice.

Cu alte cuvinte mi-a fost mai usor sa folosesc telefonul decat sa folosesc calculatorul pentru messenger, twitter si mail. Astfel a crescut si productivitatea muncii. In cateva zile m-am obisnuit cu touch screen-ul, mai ales dupa ce i-am scazut din sensibilitate de la maxim cat vine el default la nivelul 5. Se tasteaza usor, chiar mai usor decat pe iPhone, telefonul putandu-se compara cu el la nivel de functionalitati, nu la nivel de aplicatii. Aplicatiile pentru blackberry sunt cele potrivite de tip office, iar ubertwitter e cam singurul client care mi-a functionat corespunzator.
Aplicatia de wordpress e chiar draguta, cam lenta, dar te ajuta sa moderezi comentarii si sa scrii pe blog atunci cand esti departe de un calculator.
Camera filmeaza si face niste poze neasteptat de bune, 3.2 megapixeli cu un autofocus si un stabilizator bun.

In schimb o data cu versiunea de software 5.0.0.497 vine si posibilitatea de a updata telefonul direct, fara a mai fi necesara conectivitatea la calculator. Daca optiunea asta era valida si inainte inseamna ca eu n-am descoperit-o in setarile telefonului.

Din pacate nu stiu cat internet am consumat in aceste doua saptamani, dar e recomandabil pentru oricine are nevoie de email instant si vrea sa isi trimita foarte repede postarile pe facebook sau twitter.

In final blackberry storm 2 aduce o groaza de imbunatatiri ale experientei utilizatorului fata de storm simplu (pe telefonul ala la vremea lui n-am reusit sa ma inteleg cu el). Personal, la nivelul de lucru pe care il am eu, asta ar fi telefonul care m-ar multumi, nu android, nu iphone, nu windows. Nu sunt suficient de rapide la 300 de mailuri pe zi, twitter si altele.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply