Cand ne plictisim, protestam

Eu cred ca astia de la Dacia ar trebui sa includa in contractul colectiv de munca si ziua in care n-au sindicatele chef sa se munceasca sau ziua de proteste organizata de sindicate. Si sa fie asta inclusa in contractul de munca, sa fie eventual platita, sa fie consdierata o zi ca oricare alta in care te duci la munca, dar in loc sa faci masini, te duci sa scandezi in piata mare impotriva sistemului totalitar care te subjuga.

Cu alte cuvinte nu inteleg de ce naiba tocmai la Dacia, firma care se lauda ca e prima firma producatoare a Romaniei,  cum de acolo sunt probleme. Sau de ce acolo oamenii protesteaza impotriva noului contract de munca? Oare cum, li se schimba oamenii cu roboti? Pai asta nu e decat un lucru bun, in final am produce si noi masini bune si fiabile.

Pe vremuri oricine lucra la Dacia  nu facea numai asta. In zilele in care era liber se ducea la tara si avea grija si de pamantul de acolo. Asa isi produceau si rosii, si castraveti si ceva mancare proprie. Si acum daca ne uitam la aia din piata, ei sunt acolo pentru ca ori se plictisesc acasa, ori ca au vantu pamantul ala, ori ca sindicatele le-au promis ceva bani. Daca da, cat? Si am mai scris despre asta.

Si cum se protesteaza la Mioveni, sa ne amintim ca acolo e patinoarul care aluneca.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply