Care pandemie? Care Covid?

Care pandemie? Care Covid?

Am fost prin oraș că am avut treabă. Am preferat să merg cu metroul pentru că ajungeam mai repede astfel. Și al doilea motiv pentru că nu aveam loc de parcare la destinație. Așa, cu metroul am reușit să fac și numărul de pași pe care mi-l impun dispozitivele de măsurare, în fiecare zi.

Nu e un articol în care voi comenta pandemia. Fiecare poate comenta în ce mod dorește acest lucru. Eu aleg să îi las pe alții să comenteze ce doresc, iar părerile mele cu privire la acest eveniment din 2020, nu mi le expun public.

În schimb am scris la începutul pandemiei că va mai dura mult până să ne obișnuim cu măștile și cu distanțarea socială. Și acolo singurul argument viabil pe care îl vedeam la vremea respectivă era că noi suntem animale atât de sociale, încât nu știm să funcționăm, dacă nu ne strângem în grupuri, dacă nu interacționăm de aproape unii cu alții.
Ne hrănim cu energia celor de lângă noi, așa cum ei se hrănesc cu energia noastră.

Revenind. În martie au inaugurat la metrou porțile astea de sticlă, mișto. Nu au cumpărat și mentenanță pentru ele. Unele au ruginit deja și sunt pline de praf. Sunt curios dacă reușesc să treacă și iarna, la cum scârțâie din toate încheieturile când incearcă să se deschidă.

Și e cu noroc dacă reușesc să se deschidă. Pentru 2.5 lei o călătorie cu metroul (apare pe extrasul de card), porțile se deschid și se poate plăti cu cardul. Asta dacă funcționează. Pentru că nu toate porțile au internet ca să se conecteze la procesatorul de plăți pentru a efectua plata. Nu ține de card. Dacă nu merge poarta, e din cauză ca ea este offline. Sigur e o problemă de fir undeva. Dar cum am spus, nu este mentenanță pentru ele, deci nu are cine să intervină să schimbe firul sau să rezolve problemele tehnice.

Iar la metrou e aglomerat ca și cum ar fi o zi normală de lucru, fără pandemie. Oamenii stau oricum cum vor în vagoanele de metrou, deși sunt niște indicatoare acolo. Deși cineva la un moment dat a gândit ca oamenii să nu se înghesuie. Oricând vine cineva să se lipească de tine, pentru că așa suntem noi. 40 de ani de când avem metrou știm să ne înghesuim așa. Acum nu putem să ne dezobișnuim.

Iar măștile? Astea sunt pentru cei care cred în virus și se sperie de acesta. Din 3 persoane de la metrou, două nu purtau masca corect. Iar aici ar putea apărea o discuție despre metroul care este focar de infectare. Dar nici asta nu are voie să spună nimeni. Pentru că este obiectiv de interes strategic, național. Și mai e și campanie electorală. Ptiu.

Rămâne însă cum am stabilit. Am scris deja asta.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

One thought on “Care pandemie? Care Covid?

  1. ni se spune sa purtam masca. ok. dar nu conteaza ce fel de masca. poti pune si un ciorap, daca e masca, e masca. nu prea are logica. porti masca, dar una despre care esti sigur ca te protejeaza

Leave a Reply