Ce urmează după alegerile de duminică

Ce urmează după alegerile de duminică

Încerc să depășesc amuzamentul meu și disperarea unor politicieni care se luptă în această campanie electorală pentru un post de primar. De fapt de șeful la șpăgi nu la primar. Asta dintr-un simplu motiv. Eu știu cu cine votez de mult timp.

Pe de altă parte am instruit-o pe mama să nu iasă la vot, că nu are vreun motiv să se streseze astfel și să se expună. Dar sunt sigur că nu mă va asculta, de asta suntem din aceeași familie.

Partea bună la aceste alegeri este că vor fi într-un singur tur. Adică nu ieși duminică la vot, adio, mai ai dreptul ăsta peste 4 ani.
Și acuma se ascut luptele și toată lumea trântește campanii în online. Online, pentru că așa au ei impresia că așa se fac campanii. Și aici sunt pupătorii de fund de la partide care știu ce să facă și ceilalți care nu sunt la partide, care execută literal ce au primit. De asta râzi când vezi ce campanii pun în online oamenii ăștia.

20200918 203824

Ce se întâmplă duminică?

Duminică sunt alegeri. În București există șansa ca primar să fie o femeie sau să nu fie o femeie primar.

Dacă în București nu va mai fi o femeie primar după alegerile de duminică, atunci se va trece la transferul puterii către noua grupare care va veni la primărie. Indiferent cine va veni la primărie, structura mafiotă care este acum la cârma Bucureștiului se va transfera în altă parte. Dar nu va fi un transfer transparent, măcar să știm și noi. Ci va fi un transfer clasic.

Primii doi ani următorul primar va veni și va da vina pe greaua moștenire, ca la guvernare. Se va duce la Guvern și va cerși bani, iar guvernul nu îi va da pentru că nu e sac fără fund și nici nu are de unde.

La iarnă nu vom avea căldură și apă caldă

Pentru că anul ăsta CMTEB nu a stat să repare magistrale și avarii, ci a stat 3 luni să se decidă ce datorii mai acumulează la ELCEN, la cei care produc energia termică. Vă mai zic odată că anul ăsta degeaba ați plătit întreținerea. Banii ăia au fost furați și delapidați de primărie. Altfel nu înțeleg de ce nu se plătesc facturile. Oh stai. Față de ultima dată când am scris asta, s-au plătit facturile pe ianuarie și februarie, în septembrie.
În schimb ELCEN spune cu siguranță că la iarnă nu vom avea căldură. Aveți pufoaice cumpărate?

image

Vor găsi o modalitate prin care să preia următoarele scheme de șpagă de la nivelul Capitalei și se vor pricepe foarte bine la ascuns problemele sub preș. Uită-te la ei în campanie. Nu sunt în stare să facă nimic. Nu că nu sunt în stare să promită. Dar au acea atitudine extrem de pozitivă, în care ne zic, votează-ne pe noi că știm noi mai bine și noi suntem mai șmecheri, tu nu. Tu ești mai prost, trebuie să ne votezi pe noi.

După primii doi ani în care urmează să ne prostească, bucureștenii se vor muta deja la centrale de apartament. Poate va da Guvernul o lege prin care putem să aruncăm în aer blocurile în care stăm și să ne tragem fiecare cum vrem țevi de gaze în case sau să ne punem centrale pe lemne la etaj, ca să fie bine și frumos.

Apoi se vor gândi cum să facă ca să mai promită ceva pentru următorii ani. Se vor apuca să sape pentru un metrou către Aeroportul Otopeni și vor distruge toată zona de nord a Bucureștiului. Pentru că metroul ăla în loc să se ducă logic spre Aviatorilor sau spre Pipera, se va duce spre 1 mai, că e o linie mai puțin folosită. Așa scrie la manualul de comunism, așa e corect.

Vor minți iar că vor lega Bucureștiul cu autostrada A1, prin podul de la Ciurel, ca să fie mai multă liniște în cartierul Militari.

Se vor plânge când vom avea prima furtună de nisip în București, dar nu vor planta copaci ca să protejeze orașul. Și dacă plantează copaci, aceștia se vor usca pentru că nu le vor asigura și apă. E ca și cum ai planta un copac în deșert, doar ca să îți faci o poză cu el.

Revoluție în trafic? Nu. De ce să fie

Lumea lucrează de acasă. Traficul este deja mai lejer. Pentru ce să te stresezi atât să sistematizezi niște intersecții. Să muți un stâlp, să faci un sens giratoriu și nu un semafor. Să încurajezi mersul pe bicicletă. De fapt nu vei mai avea voie să mergi pe bicicletă, ori din cauza virusului, ori din cauza prafului, ori din cauza fumului.

Problemele astea se vor întâmpla în mare parte cum le zic eu aici. Și nu. Nu mersul la vot le rezolvă. Indiferent cine iese, duoamnaa sau (…) <- cuvânt cenzurat – problemele nu se vor rezolva pentru București. De ce? Pentru că bucureștenilor nu le pasă.

WhatsApp Image 2020 09 21 at 16.49.09

Oamenii ăștia cred că au pus un primar pentru următorii ani și primarul ăsta își va face treaba. Greșit. Ăștia de la Declick de exemplu, nu au nicio problemă că un ministru liberal aproape omoară oameni în trafic, dar cheamă oamenii la vot ca să le iasă candidatul lor. Imediat ce va ieși, nu vor mai avea nimic de spus. Din contră, vor închide gura celor care vor avea ceva de comentat.

Apropo. Voi ați văzut în ultimii ani un singur protest împotriva primăriei, împotriva faptului că nu avem apă caldă? Nu. Românii se gândesc unde să plece la munte în weekend. AColo este apă caldă. De ce să o consumi în oraș.

Duminică sunt alegeri, iar vom alege prost.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply