Carne stricata la Auchan Vitan

Carne stricata la Auchan Vitan

Imaginile de mai jos vin de la Politia Romana. Acestia au depistat astazi, in magazinul Auchan Vitan, carne stricata, sute de kilograme de carne stricata, care era destinata prepararii pentru consum sau era vanduta la termenul limita de expirare. Am mai scris eu despre acest subiect aici si aici si am facut reclamatie la OPC.

Comunicatul Politiei Romane spune urmatorul lucru:

În urma neregulilor constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 56.500 lei, dar cel mai important, s-a dispus interzicerea la comercializare a mai multor produse:
– 303 kg carne congelată de pasăre
– 125 kg carne tocată porc şi carne semipreparată pentru cârnaţi
– 42 kg drob miel
– 1 kg şuncă de casă crudă
– 6 kg mezeluri din carne de porc al căror termen de valabilitate era expirat
– 50 kg ficat de pui fără documente de provenienţă
– 30 kg piept de pui fără documente de provenienţă.

Cea mai mare parte a produselor interzise la comercializare azi provin de la un singur hipermarket. Reprezentanţii A.N.P.C. au dispus retragerea de la comercializare în vederea neutralizării a cantităţii de 303 kg. de carne congelată de pasăre deoarece prezenta modificări organoleptice evidente, fiind improprie consumului uman.

De asemenea, s-a dispus retragerea de la comercializare în vederea neutralizării, întrucât sunt nesigure, nefiind posibilă identificarea datei limită de consum a 125 de kg. de carne tocată porc şi carne semipreparată pentru cârnaţi, 42 kg. de drob de miel şi a unui kg. de şuncă de casă crudă cu urme evidente de mucegai.

Si mediatizez si eu acest lucru pentru ca acesta este singurul hipermarket din zona, accesibil la pas. Atentie la ce cumparati! La  primul articol, o armata de comentatori de la fabrica de la Vaslui au venit sa ma asigure ca au produse conforme calitativ. Sa ma repet. Mi se rupe ca au produse conforme calitativ si ca fabrica lor e perfecta, daca la Bucuresti imi ajung produsele lor expirate. Daca in magazin produsele lor sunt expirate si sunt produsele prezentate in imaginile de mai sus.

Ce a facut Auchan in urma amenzii si in urma controlului? S-au apucat sa dreaga busuiocul si sa spele magazinul. Au spalat inclusiv cosurile de cumparaturi, iar in magazin PUTE a clor si a lichid de spalat pe jos. Mai mult, spala frigiderele, aflate in functiune, cu apa calda, asa cum vedeti in aceasta poza.

IMAG0094

In frigiderul ala pe care niste oameni il spala desi el este pornit, se afla inghetata. Eu nu stiu exact cum se spala un frigider, dar ma gandesc ca daca pui un furtun de apa calda intr-un frigider si atat … nu prea cureti frigiderul respectiv. Nu? Ma gandesc ca daca vreti sa va luati maine inghetata totusi, s-ar putea sa nu mai fie aceasta inghetata.

In alta ordine de idei, acum inainte de Paste, Auchan Vitan nu mai are carne. Partea buna e ca s-ar putea sa aduca carne proaspata. Asta daca nu cumva aduc carne expirata de la alte magazine. Pentru ca a trecut controlul, nu vor mai veni inca o data.

In imaginea urmatoare il vedeti pe Presedintele ANPC: Marius Alexandru Dunca

IMAG0100

Sper ca discuta astfel cu niste jurnalisti si nu cu reprezentantii magazinului, incercand astfel sa ii ascunda numele. Dar spuneti domnule direct: Auchan Vitan, asta ca sa stie omul de unde cumpara carne stricata, unde face reclamatii, iar OPC zice ca nu e adevarat ca nu a gasit nimic si …
Oh, wait. Sunt alte interese la mijloc? Se primesc atentii sa nu se divulge numele magazinului?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply