Castraveti

Gata au venit si castravetii, thanks PsyChosi mi-am revenit.
Cam ce s-a intamplat aseara… pai am zis sa mergem sa ne vedem sa fim funny. Initial era ideea sa merg cu zoso sa facem galerie, am ajuns acolo si am fost luat de pe scaun si pus in lumina reflectoarelor. Aici mi-au fost de ajutor ochelarii ce au filtrat din lumina astfel am vazut si eu ce se intampla prin sala.

Discutia a fost la fel de politica ca orice alt talk-show de la tv in care sunt invitati numai politiceni, fiecare incercand sa isi apere tabara si sa ii atace pe ceilalti, in fata unui public care incepea sa murmure exact atunci cand se spuneau chestii interesante si sa faca liniste atunci cand se intamplau aberatii.
Mi-au placut discutiile despre jurnalisti. Noi stim cine sunt ei, ei nu stiu cine suntem noi. De ce? Pentru ca, de obicei, pe internet te ascunzi in spatele unui monitor, in presa, te poti ascunde in spatele unui nume tiparit. Dar, au microbul ala de a aparea la televizor. In schimb poti fi usor recunoscut si urmarit / atacat. Astfel se explica faptul ca camerele de filmat de la antene au fugit repede o data cu omul platit de Oligarh, Victor Ciutacu.
Bine, acuma sa nu zicem de TVR care s-a multumit cu mine, iar apoi a fugit ca sa isi monteze materialul. Dar, ei erau dezinteresati.
In schimb, BrainTV s-au multumit cu Zoso si Subiectiv, las ca eu am fost la TVR, care e mai bine? 🙂

Discutia s-a rezumat in urmatoarele idei:
– noi suntem jurnalisti … voi … niste nimeni, daca veti vrea sa fiti cineva si aveti talent veti scrie pentru noi, mai ales ce va vom impune noi sa scrieti.
– noi suntem bloggeri avem libertate.
– voi sunteti jurnalisti, iar oricat ati vrea sa fiti altii de pe blog, apartineti tot timpul institutiei media la care activezi. In sensul ca un jurnalist nu poate fi doua persoane diferite. Nu poate sa gandeasca si sa scrie intr-un fel la ziar, iar pe blogul sau sa poata fi liber sa zica muie, sau sa isi manifeste parerea contrar cu ce a scris mai devreme.
– in jurnalul national fiecare scrie ce vrea, numai daca i se aproba articolul (LOOL).
– bradut, s-a ferit de anumite intrebari.
– ciutacu m-a dezamagit, nici macar cu zoso nu stie sa poarte o discutie in care sa dovedeasca ca ar fi mai bun ca el.
– eu am preferat sa ii atac pe jurnalisti, exact atat cat sa imi intaresc opiniile mele (exprimate aici).
– am fost la o bere cu public cum a zis subiectiv, ma intreb cati dintre cei care erau jurnalisti scandalizati ca noi ii batem la cur a avut interesul sa stie cine era tipul in verde sau cel in rosu.
– subiectiv era pe afis, dar a stat ascuns, pentru ca acum el e asociat unui grup media.
– jurnalul national isi va face bloguri in care scriitorii vor respecta politica editoriala a ziarului. ( big LOL ).

BrainTV n-a pus nimic pe net. Aseara am fost la TVR, azi dimineata la antene. Are cineva vreun video? 🙂
Pacat ca mediafax-ul n-a luat atitudine si ca n-a scris nimic pe blogul lor despre aseara, nu m-am uitat nici pe flux, insa vad ca instiga lumea sa iasa in strada si sa faca scandal. (WTF?!)
Cred ca va fi mai interesant miercurea viitoare, asta daca scapam de mosii ce au citit ca ar fi venit Nastase ieri acolo, mai ales daca discutiile dintre politicieni si bloggeri se vor purta fara titulaturi. La politicieni e mai simplu de rezolvat, functia ramane in spate la primul pahar de bere.

PS: am vorbit de bine de gagicile de la intact care si-au facut blog, sper ca Maria Coman nu ma citeste, insa n-am aflat ce dracu cred jurnalistii … despre bloggeri. Nu Ciutacu sau Mandruta care zice ca noi n-avem viata personala (ai vazut cat m-am imbatat, si asta nu pe blog), ci jurnalistii.

Detalii si la Subiectiv, Zoso(unde este niste jurnalisti care abereaza cu gratie in comentarii), Greger, Adi, Iulian. A mai scris cineva si l-am pierdut?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: