Cat de indiferent este Sorin Oprescu? Dar Nicusor Dan?

Acum doua saptamani chiar, s-a prabusit o cladire nelocuita, parasita si dezafectata din Centrul Vechi al Capitalei.

Stiti cum arata zona aceea acum? Exact la fel cum arata atunci.  Adica asa.

 

Ce s-a intamplat de atunci, pana acum? Nimic. Cladirea a ramas acolo, daramata, fara nici o problema, cu strada blocata, fara ca cineva sa fi intervenit, sa fi curatat ceva. De ce? Mai este aceasta cladire cu propietar daca s-a prabusit? Mai are propietarul ala vreun drept daca i s-a prabusit cladirea in centrul Bucurestiului?
Dar si cine este de vina pentru ca nu se face nimic?

Toate gandurile ma duc la Primaria Capitalei, cred ca singura autoritate care da avize de constructie sau nu si care trebuie sa aiba grija ca in Bucuresti sa nu cada blocuri, case si asa mai departe. Teoretic, dar practic li se fix rupe. Incepand cu Sorin Oprescu, continuand cu toti acoltii aia de prin Primarie care nu fac nimic.

Sa ma gandesc. Daca asa ceva se intampla in Praga sa zicem, primul lucru apareau niste demisii, apoi niste proipetari isi pierdeau dreptul de propietate in instanta. Apoi pana sa inceapa procesul, locul ala era curatat si se decidea dupa, din ce bani si daca se mai construieste ceva in loc. Dar cum se intampla lucrurile in Praga, in centrul vechi, vedeti aici, aici.

Nicusor Dan mai traieste? Nu l-am vazut iesit sa apere dreptul irefutabil al propietarului sa isi prabuseasca singur cladirea, afectand oameni, trafic, turisti in mijlocul Bucurestiului. Nu l-am vazut tipand ca Primaria nu face nimic. Ah, stai. Nu il intereseaza de Bucuresti.

Sorin Oprescu? Are altele pe cap. De ce sa-l deranjeze pe el o cladire prabusita. Dar nici nu face acolo un loc de pelerinaj, iluminat strategic. Gen, veniti ma turistilor sa  vedeti cum arata o cladire prabusita. Asa erau si acum 50 de ani la razboi, dupa bombardament.

Cat despre strans resturile prabusirii, slabe sperante. Dimineata erau tot acolo, exact asa cum au cazut. Si bineinteles, pazite de politia locala, din banii nostri.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply