Cat de repede ne prabusim?

Cat de repede ne prabusim?

Daca va uitati putin pe geam, veti observa un lucru pe care de obicei nu-l bagati in seama, dar daca sunteti putin atenti, veti vedea cum mare parte din bannerele de pe strada sunt goale. Nu mai ai publicitate outdoor, iar acesta era cam principalul mijloc prin care lumea isi facea reclama.

La TV si in online sunt discount-uri uriase, ceea ce inseamna ca totul e cam gratis acum. Iar nimeni nu mai vrea sa bage publicitate. Ba mai mult, stiu cazuri in care se prefera un pret mic de publicitate, poate asa mai apare un client sau doi.

Si daca formatele standard de publicitate au murit, atunci nici Google nu te ajuta. Acestia au redus costul per mia de afisari atat de mult incat din adsense ai face vreo 30 de lei pe luna. Mai mult decat atat, nici acolo nu se mai cumpara publicitate. Asa incat ajungi sa vezi pe spatiile de adsense reclame de genul:

Untitled

Si daca nu stiti, adsense a aparut nu ca sa faca Google bani, ci tocmai ca acest tip de reclame sa nu le mai vedem peste tot. Ah, normal ca a aparut adsense ca sa faca Google bani, dar ei promiteau ca acest tip de reclame nu vor rula in reteaua lor. Asta pana acum.

Si daca toata piata de publicitate este pe un complet stop, mai exista sanse sa se dezmorteasca de Craciun?

Si daca nu e un complet stop in piata de publicitate sa-mi ziceti si mie unde, ca poate nu vad eu.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply