Cât mai avem de suferit până când ne vom vaccina

Cât mai avem de suferit până când ne vom vaccina

Mă uit ca această campanie de informare pentru vaccinarea împotriva Covid este pornită nu neapărat prea devreme, dar are bătaie prea lungă. Populația normală se va vaccina abia în Aprilie.
De altfel, au început oamenii să se vaccineze și este un lucru foarte bun. În schimb nu știam că am atât de mulți doctori în bula mea. Și toți se laudă că fac vaccinul, toți se laudă că s-au vaccinat, de parcă ar fi scăpat de Dracul.

Și eu?

Eu mă voi vaccina prin aprilie. Nu că așa vreau eu, că eu m-aș vaccina și astăzi dacă s-ar putea. Dar pentru că așa a decis statul că abia atunci îmi vine mie rândul.

Între timp, la o postare de pe linkedin, era acest sondaj care avea acest rezultat.

sondaj covid

Și acum revin la titlu și mă gândesc, de ce să chinui oamenii atât de mult? Nu este de ajuns faptul că și așa am avut atât de multe probleme din cauza unui virus? Nu e de ajuns că și așa toată lumea stă cu frică, că ne-am schimbat obiceiurile și de fapt nu mai suntem oameni, pentru că toată lumea este plină de anxietate din cauza acestui virus. Acum trebuie să suportăm și lauda persoanelor care se vaccinează acum. Foarte bine, vaccinați-vă.

Problema cu vaccinul anti-covid e specifică în Europa

Sunt și persoane politice care întreabă, tot pe linkedin – acest facebook pentru intelectuali – de ce nu s-au cumpărat mai multe vaccinuri, cine a făcut licitația pentru vaccinuri, de ce l-am cumpărat pe cel mai scump. În primul rând nu am cumpărat noi vaccinul. Ni l-a cumpărat UE și ni-l dă gratis. În schimb, europenii sunt leneși, iar achiziția lui a fost deficitară. Europa l-a cumpărat abia după ce nu mai erau stocuri, pe care le-au cumpărat Statele Unite și alte țări.
De asta Israel are deja 1 milion si ceva de oameni vaccinați, de asta Statele Unite sunt în topul țărilor cu număr de persoane vaccinate și așa mai departe. Noi am fi avut nevoie fix de 10 milioane de vaccinuri – că atâția mai suntem în România – dar și de un sistem prin care această vaccinare să fie posibilă.

În schimb vom vedea acum din ce în ce mai multe persoane care se vaccinează. Puteți să le invidiați. Sunt doctori sau bugetari, acele persoane cu pile și interese. Dar la fel puteți să le râdeți în nas, că până la vară și ei, vaccinații vor fi obligați să poarte mască.

Și mai e știrea asta, care a fost îngropată ca nu cumva să se afle că s-a spălat lumea pe mâni degeaba.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

2 thoughts on “Cât mai avem de suferit până când ne vom vaccina

Leave a Reply