Ce este CNN iReport?

Ce este CNN iReport?

Ma simt nevoit sa scriu pe blog ce este de fapt CNN iReport. Si ca sa fiu si mai plastic, va trimit o data pe siteul lor, la sectiunea about, iar mai jos va pun un screenshot al acelei pagini, poate va e lene sa dati click.

cnn ireport

Si acum sa va explic putina istorie. CNN a inventat platforma iReport, undeva in 2007, pe vremea cand Facebook abia se nastea, pentru a avea o platforma prin care sa primeasca materiale de la cititori. Pe vremea aceea internetul era la inceput, iar trimiterea materialelor, prin internet, catre CNN era un lucru greoi si deosebit de anevoios.

Si tocmai pentru ca este platforma de user generated content (generata de utilizatori) a CNN, materialele ce apar acolo nu sunt verificate si autentificate de catre CNN.  Materialele de acolo apartin CNN, dar CNN nu isi asuma nici o responsabilitate pentru acele materiale.

Faptul ca presa romaneasca relateaza ca un material, scris probabil de cineva din presa, ajunge pe CNN iReport, asta inseamna ca NU a ajuns pe postul de televiziune CNN. Nici macar pe websiteul CNN.com. A ajuns pe youtube-ul CNN, daca vreti sa folosesc un sinonim. Si atat.
De altfel, ultima notificare a Romaniei pe CNN este victoria echipei nationale. Text amintit intr-un paragraf aiurea intr-o stire despre sport.

Adica nu va puteti lauda ca am ajuns pe CNN, pentru ca nu am fost la televizor. Si e ca si cum eu mi-as scrie o stire pentru CNN iReport, ea s-ar publica acolo si as veni sa ma laud peste tot ca uite piticu a aparut pe CNN.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply