Ce este de fapt e-Romania?

Ieri dimineata la Realitatea FM a fost invitat Toma Câmpeanu, coordonatorul proiectului e-Romania. Au vorbit despre ce este proiectul, ce ar vrea sa faca, cum ar vrea sa faca asta, care sunt problemele actuale si asa mai departe.

Partea proasta e ca din tot interviul asta nu am aflat decat ca acum sunt in institutiile publice niste sisteme insulare care functioneaza pe alocuri, ca totul e facut cu diverse firme, ca fiecare administratie fiscala a lucrat cu cine a vrut si asa mai departe. Nu am aflat pe ce se vor da 500 de milioane de euro, nu am aflat cand se vor da banii astia, cand se vor cumpara echipamentele, de la cine, cand se va implementa, in ce stadiu sunt cu lucrarile de dezvoltare a software-ului. Am aflat doar ca va fi un pic mai sigur, ca vom avea parte de asistenta din germania pentru securizarea bazei de date, ca vom avea un user si o parola pentru asa ceva.

22 de minute de interviu aici sau mai jos. De ascultat, pentru ca asta ar fi trebuit sa o fi facut de mult timp, insa la noi, in Romania(daca nu stiati in ce tara traim), lucrurile se misca dupa ce interese are unul si altul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: