Ce faci daca pica avionul cu tine

Ce faci daca pica avionul cu tine

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu am experimentat cateva turbulete si goluri de aer in zborurile cu avionul. Nu am foarte multe la numar. Nu stiu exact cate sunt, sa tot fie vreo 30 – 40 de zboruri. Dar am avut atat zboruri trans-continentale cat si trans-atlantice. Nu numai in Europa, dar si intre Europa si Statele Unite si Europa si Africa.

Si in aceste zboruri am avut parte de turbulente nasoale, cum a fost zborul de la Istanbul, cand nu stiu ce era in aer dar a trepidat si a zguduit avionul Tarom intr-o mare veselie. Turbulentele sunt ok. Te zguduie bine, te sperie, dar nu se intampla nimic rau.

In schimb ce e rau, sunt golurile de aer. Astea sunt cele mai nasoale. Avionul zboara linistit la o altitudine si la un moment dat … pica. In momentul ala nu stii cat pica, dar iti fuge sufletul din tine. Te pui in scaun si iti faci ultima rugaciune. Am trecut prin asta pe zborurile trans-atlantice si nu mi-a fost bine. Unii oameni dorm in avion, dar la un zbor de 14 ore, cat poti sa dormi?

Si cand avionul incepe sa pice, ca aceste goluri de aer nu sunt de trei secunde, pici cateva sute de metri, drept. Cand avionul incepe sa pice incepi sa te gandesti, pica pungile de aer, speri ca traiesti, speri ca isi revine? Asta  e prima impresie. Dupa ce experimentezi de cateva ori aceste goluri de aer, te linistesti si stii sigur ca totul va fi bine. Pana la urma.

Dar daca … in avion se intampla asa ceva?

Aceasta inregistrare nu este inca autentica, poate fi de pe un simulator, poate fi creata pe calculator, naiba stie, dar nici nu conteaza. Ce conteaza e ca asta pare ca s-a petrecut in ultimul minut din zborul prabusit in Alpii Francezi.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply