Soluția pentru un trafic corect: amenzile și radarele fixe

În seara asta n-am fost chiar cuminte în trafic. M-am distrat puțin, am alergat cu un baiat cu Passat prin oraș. Și daca noi ne-am facut de cap, aparent nu același lucru și-l permit și alți cetățeni ai localității. Iar asta se întâmplă dintr-un singur motiv: toți sunt speriați de amenzi și de camerele de supraveghere.

Iar cum nimic nu este sigur, vorba din târg spune că aici sunt camere de supraveghere cu radar la fiecare intersectie importantă. Atunci când cineva vine si depășește semnul de oprire la intersecție, pac, poză și îi vine acasă amenda. Sau pentru cei ca mine, lista de amenzi vine la vamă, atunci când vrei sa părăsești țara. Nu știu exact pentru că astea sunt doar vorbe auzite, iar eu n-am apucat să caut și să studiez legislația. Teoretic sunt aceleași reguli de circulație, practic aici sunt amenzi mișto.

Toată povestea asta devine și mai frumoasă pentru că nu știi care din camerele care iți fac poze în trafic funcționează și care nu. Asta descoperi doar atunci când vine amenda acasă.

Diferența e ca aici nu sunt amenzi  din astea … de doi lei, ca la noi. Pf, am luat amenda, mare pagubă. Aici amenzile pot fi pentru depășire de viteză, chiar și la jumătate din slariu. Și partea cea mai bună vine atunci când acumulezi cele 15 puncte de penalizare. Nu ți se supendă permisul. Ci poliția trimite faza asta că ai luat 15 puncte de penalizare la Tribunal, iar acesta decide daca tu ramai fără permis pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și un an.

Cu alte cuvinte, dacă te mănâncă undeva sa încalci aiurea codul rutier, poți sta un an fara carnet. Altfel, doar amenzile sunt mari. Nu ți se ia permisul dacă treci linia continua, dar poți rămâne un an fără carnet.

Și uite așa s-a rezolvat problema traficului și tot stresul cauzat de toți șmecherii care vor să arate ei că au mașini și că merg repede.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply