Îmi place ofensiva ANAF

Îmi place ofensiva ANAF

Până acum cam singura modalitate de colectare a taxelor la bugetul de stat, erau amenzile date de poliția rutieră în mega campaniile lor de a controla participanții la trafic. Partea buna e că se strângeau astfel niște amenzi și taxe. Partea nasoală e că nu erau suficient de mulți bani la buget. Plus ca românii nu își plătesc amenzile.

Așa încât a apărut ANAF, un fel de poliția economică sau un fel de garda financiară, organismele de care ne temeam cel mai mult în anii tranziției. Iar ANAF nu face nimic mai mult decât controlează ca se emit bonuri fiscale și că afacerile sunt în regulă. Și scriu asta pentru că și eu am trecut prin niște controale de genul ăsta. De fiecare dată ne luam amenzi, pentru că dacă vine ANAF-ul, nu ai cum să scapi fără amenzi. Partea bună e că ne puteam înțelege cu ei și pentru o masă în oraș, făceam cumva să fie bine. Acum nu mai merge nici cu asta. Pe lângă faptul că n-au mai fost controale în ultima perioadă și lumea se simțea bine așa, făcând evaziune fiscală; acum ANAF vine și ia la puricat tot.

Singurul lucru pentru care nu sunt de acord cu toate controalele astea, sunt cele două tâmpenii descoperite și penalizate. Primul, cel cu cei 50 de lei dați rest greșit în magazinul ăla. Și celălalt, pentru un bacșiș găsit în nu știu ce cârciumă.
Păi stai așa, ce facem? Nu mai dăm bacșiș? Nu cred așa ceva. Nu le va da nimeni ospătarilor ălora salarii de nici 1200 de lei, dar să creadă cineva că li se dau salarii medii pe economie.

Pe de altă parte daca ești o bătrânică simpatică care vrea să vândă din grădină în piață sau la marginea pieței, iată că acest lucru nu mai este posibil. El nu mai e posibil de mult, dar a fost trecut cu vederea până acum. Eh, iată că trebuie să îți faci PFA, să dai bon fiscal, să platești impozite și asa mai departe. Dacă nu îți convine, vinde-le pe internet. Dacă iar nu îți convine, implică-te în economia subterană care oricum nu va muri, dar măcar nu mai ieși la vedere, când vine ANAF-ul în control.

În rest, poate, poate așa cresc încasările la buget. Nu de alta dar suntem destul de jos cu ele și au ajuns să se spargă în capul guvernului Ponta, pentru că ceilalți nu au fost în stare sa colecteze taxele. Le-a fost lene.

UPDATE:
Pe de altă parte, toate controalele astea vin în urma plângerilor primite la numarul de telefon unic. Deci nu vă mai speriați că v-au închis cârciuma. Clienții voștri vă doresc binele.

Drept dovada, imagini de acum câteva minute despre cum se suna la ANAF.
Untitled

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply