Ce ii spui unui student la jurnalism?

Cei care ma urmaresc pe twitter stiu ca mai trantesc poze cu mancarea de la pranz. Obisnuiesc sa mananc la Kantina, un local de la subsolul Casei Presei. E cam scump, mancarea e ok-ish, dar e plin de corporatistii de la Rompetrol si are free wireless. Dupa ce mananc obisnuiesc sa ma indind pe o canapea si sa savurez o bere fara alcool.

Zilele astea cum stateam sa beau berea, a venit un baiat, s-a invartit pe acolo, s-a uitat la mine, probabil m-a recunoscut de undeva si s-a bagat in seama. Mi-a zis ca e student la Spiru, la jurnalism, ca mai are putin si termina facultatea si ca i-ar fi soptit o pasarica ca ar trebui sa se apuce de treaba.  Eu cred ca de fapt i-au spus ai lui ca nu-l mai tin acasa si ca ar trebui sa isi gaseasca un job. Asa incat baiatul a venit la televiziune sa intrebe.

Si a fost sincer, a venit sa zica ca stii, sunt la Spiru si n-am facut nimic in facultate. Nu ne-au invatat nimic, n-am avut acces la nimic, n-am facut practica cu nimic. Nici nu treceam pe la scoala, mergeam doar la examene. Nu-mi place sa scriu stiri.

Si ce sa ii raspunzi unui student ca asta? Student model de altfel ca oricare altul.
Ah, mi-a zis ca daca isi face un blog il ajuta. I-am zis ca ar fi bine sa invete sa tina o camera in mana si sa filmeze. Ca ar fi bine sa invete ceva photoshop sau soft de montaj ca sa stie ce sa faca cu imaginile alea. Si ca trebuie sa invete.

S-a uitat la mine plin de intelepciune si m-a intrebat daca poate depune CV-ul.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply