Kaspersky 2012

Kapserksy 2012 aduce in plus fata de alti antivirusi si fata de toate versiunile anterioare protectia hibrida. Ce inseamna asta? Teoretic orice fisier va fi scanat de antivirus va fi scanat de versiunea online sau de cloud-ul Kaspersky.

Ce inseamna antivirus hibrid in cloud?

Se identifica un fisier care e suspect, imediat semnatura fisierului respectiv (nume, biti, ceva din el) se trimit catre cloud-ul Kaspersky cu o baza de date impresionanta de fisiere. Acolo se primeste imediat raspuns daca fisierul este suspect sau nu, daca este corect sau nu. Daca fisierul este validat, acesta nu mai este scanat automat de antivirusul local, daca nu este validat,  se continua procedura normala a antivirusului.

Ce se intampla daca se pierde legatura internet cu cloud-ul?

Teoretic asta nu se vede in fata utilizatorului. N-am apucat inca sa instalez antivirusul sa vad cum se comporta calculatorul daca ii scot cablul de retea din spate, dar fisierul va fi scanat de antivirus la fel cum a functionat pana acum.

Ce imbunatatiri aduce Kaspersky 2012?

Pe langa protectia de tip cloud, unde acestea colecteaza informatii pentru a stabili modele comportamentale (adica cam in ce fel se comporta aplicatiile de pe calculatorul tau), dar si verificarea online a reputatiei fisierelor (unde acestea sunt anuntate in baza de date de alti antivirusi din lume), exista si un URL advisor imbunatatit care verifica in cloud de asemenea un URL.

La nivel local Kasperksy 2012 se lauda ca are o mai buna monitorizare a sistemului, ca are performantele imbunatatite bazandu-se de cele mai des scenarii de utilizare intensa online. Si pe langa acestea are si un sistem de restore a aplicatiilor sau a computerului inainte de a fi infectat.

Si o poza cu niste cifre.

kaspersky 2012

In alta ordine de idei si poze de la evenimentul de lansare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply