Ce inseamna sa fii in Europa

Aseara dupa meci m-am gandit sa ii dau SMS soramii care e in Milano, sa o intreb cat de mult se bucura lumea p-acolo. Si mi-a raspuns la SMS spunandu-mi ca e bine, dar de fapt ea e prin Barcelona ca a plecat sa se uite la meci.

Si acum eu ma oftic. Adica de ce unii pot sa se plimbe prin Europa asa cum vor ei? Pentru ca o data ei au salarii bune, care le permit sa faca asta si a doua oara pentru ca ei pot. Daca e sa ne gandim la noi, facem vreo 12 ore (in cazurile fericite) ca sa iesim din tara cu masina. In Italia spre exemplu in cateva ore ajungi in nord, daca nu iei avionul ca la salariu de 1.500 de euro pe luna iti raman bani sa iti permiti asta. La noi ca sa ajungi in Ungaria, trebuie sa pleci pe la vreo 3 noaptea din Bucuresti, sa ajungi pe la vreo 5 – 6 in Sibiu, daca nu prinzi tiruri, sa mai faci inca 10 ore pana la granita, pentru ca se trezesc romanii si dupa aia inca 2 ore pana la Budapesta.
Bine, sorumea cand se plictiseste acasa isi face week-end-urile la Praga sau pe unde mai are chef. Dintre noi care isi poate permite asa ceva? Avionul pana la Praga pleaca de la 300 de euro. Daca ne mai gandim la cat cheltuim acolo, la ce salarii avem si la cazare … pai inseamna ca trebuie sa muncim vreo 3 luni numai ca sa ne permitem o excursie din asta.

In Romania ce mai e de facut? Ce mai e de vazut? Bineinteles, sunt o groaza de chestii de vazut, dar daca mergi cu trenul pana la nu stiu unde, faci iarasi 12 ore, daca mergi cu masina faci probabil mai putin, dar iti rupi diverse componente.

Si o data ajuns acolo unde vrei tu sa te bucuri de frumusetile Romaniei te lovesti de magazine inchise, de lipsa locurilor de parcare, de lipsa cazarii sau de cine mai stie ce, care te limiteaza sa te intorci inapoi in oras in cutiuta ta si sa nu faci nimic mai mult.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: