Ce s-a ales de E-Romania

Ce s-a ales de E-Romania

Sau ce trebuia sa fie E-Romania. Eu am mai scris de proiectul asta: link, link, link.

Pe scurt, acest proiect isi propunea sa digitalizeze Romania. Practic, in loc sa te duci la cinci ghisee ale administratiei locale imprastiate in tot orasul, astfel incat trebuia sa iti iei o zi libera de la munca pentru o adeverinta sau ceva, aveai un singur site unde iti plateai toate taxele si care te ajuta cu tot ce aveai nevoie.
e-Romania

Proiectul a fost blocat din lipsa unui management competent (LOL!), din lipsa unui om care sa isi asume raspunderea, din dezinteresul firmei care l-a programat si construit, dar si din frica alora din minister ca vai, Doamne! Trebuie sa dam oameni afara daca facem siteul asta. Din contra, nu se dadeau oameni afara, se relocau. Dar fie, nu va invat eu pe voi.

Acum cateva luni, la o discutie cu Dan Nica, ministrul comunicatiilor (denumirea corecta este Ministerul pentru Societatea Informationala), cand a venit vorba de e-romania, s-au dat ochii peste cap si s-au cautat alte subiecte de discutie.
Imediat dupa aceea, am vorbit cu un om care se implicase in realizarea acestui proiect si care mi-a explicat de ce a fost un mare esec. Pentru ca si-au bagat toti coada, pentru ca nu au vrut sa il finalizeze, pentru ca au avut niste bani, n-au stiut ce sa faca cu ei si i-au aruncat asa, pe fereastra ca sa se zica ca au facut ceva. Dar de fapt, n-a fost nimeni care sa vrea sa finalizeze nimic. In schimb nici firma care l-a dezvoltat, nu a putut sa faca nimic, pentru ca ei si-au luat banii, nu e vina lor ca cei implicati nu vor sa isi ia marfa din moment ce au platit pentru ea.

Dar mai multe in acest reportaj facut de de Ionela Arcanu.
 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply