Ce se întâmplă după ce te vaccinezi împotriva Covid. Experiența personală

Ce se întâmplă după ce te vaccinezi împotriva Covid. Experiența personală

Daca esti genul de persoană care nu răcește, acest articol nu este pentru tine. Dacă esti medic, tot nu trebuie să citești asta. Dacă în schimb răcești des și umpli un sul întreg de șervețele atunci când nu te simți bine, atunci trebuie să știi ce se întâmplă cu organismul tău după ce te vaccinezi, din experiența mea.

Am reușit să mă vaccinez, ieri, cu prima doză de la AstraZeneca. Mama s-a vaccinat acum o săptămână, cu Pfizer, dar abia ieri mi-a spus că și ea a avut o reacție intensă la vaccin. Practic vaccinul este bun, dar până să fie bun, îți aduce aminte de niște senzații pe care nu prea le dorești să le experimentezi.

În toată viața asta a mea am făcut 3 pneumonii. Din alea nasoale, cu reacție alergică la medicamente, cu scuipat plămânii, cu zăcut la pat zile întregi. Chestii frumoase, cum ar veni. Drept urmare eu am învățat să mă feresc de o răceală, dar mai ales ce să fac atunci când aceasta apare. Atunci când am făcut pneumoniile, în țara asta nu se tratau cu prafuri – fervex și alte prostii – pe vremea aia aveam biseptol și alte medicamente canceroase.

Știu că vaccinul face ceea ce trebuie, conține în el semnătura virusului, neutralizată, tocmai ca organismul să o recunoască, să dezvolte anticorpi pentru așa ceva și să te protejeze în fața infecției pe bune.

Mama a făcut Covid și nu a fost cea mai ușoară boală, mai ales la vârsta înaintată. Dar și atunci când a fost la vaccin, i-a zis doctorei: Am avut o răceală mai puternică. Pentru mama covid este o răceală mai puternică. Eu cum nu am trecut prin această boală, nu pot confirma sau infirma această stare. Iar relatările despre Covid care apar în presă sunt extrem de mult cosmetizate.

Și am făcut vaccinul. Am fost la centru, am râs cu toți oamenii de acolo. Doctorii și asistentele se bucură de faptul că vin oameni la vaccinare într-un mare fel. Zici că e vacanță pentru ei ca să nu mai facă consulturi. Am vorbit cu asistenta care m-a injectat pe mine și mi-am făcut și un consult stomatologic, în timp ce mi se făcea vaccinul. Atât timp cât procedeul ăsta de vaccinare a avut loc într-un cabinet stomatologic.

Vaccinul l-am făcut cu AstraZeneca în București. Da, am găsit loc. Procedeul de vaccinare este extrem de simplu. Îți arată cum se desigilează seringile și acele, se extrage serul și se bagă în tine. Îl simți. Dacă ai mai făcut vaccinuri la viața ta, e acea senzație mișto. Mie-mi place.

Vaccin AstraZeneca Covid

Am stat 15 minute să văd că nu am reacții adverse. Mi-am luat în format PDF certificatul ăla de vaccinare și am plecat.

Când am parcat mașina acasă mi s-a părut mie că nu mai aproximez bine distanța dintre mașină și gard. Am făcut câteva manevre, dar aparent e ok. Distracția s-a întâmplat imediat după, acasă.

A început să mă doară capul, rău. Toată lumea zice că e normal. Eu, care atunci când răcesc, răcesc pe bune, am zis că nu e normal. Apoi frisoane, un fel de temperatură sau nu temperatură, că treceam de la frig la foarte cald.

Am zis că nu iau nurofen, că nu mă face pe mine un vaccin. Dar la un moment dat am luat 2 nurofen și m-am băgat în pat să tremur acolo, de frig sau de senzația de frig, de la frisoane. M-am trezit peste două ore, când nurofenul și-a făcut efectul, dar durerea de cap nu a trecut. Și am mai luat două.

Senzația e ca și cum ai fi mega răcit, dar nu ai și celelalte simptome: tuse și nas care curge. Doar se generează anticorpii prin tine.

Cred că am făcut o alegere bună să mă vaccinez în București, aproape de casă. Dacă mă duceam oriunde, aveam nevoie de cazare. Dacă te duci la Suraia sau la Galați să te vaccinezi, ia în considerare posibilitatea unei cazări în zonă. Sau măcar nu conduce tu pe drumul de întoarcere. Pentru că dacă la mine s-a manifestat atât de repede vaccinul și la tine ar putea să se întâmple același lucru.

Normal că e bine să te vaccinezi, e la fel normal ca organismul să reacționeze astfel împotriva vaccinului, până îl acceptă. Dar dacă ai lucruri planificate după vaccinare, amână-le. Vei fi puțin indisponibil, după ce faci vaccinul. A doua zi, pare că îți revii puțin. Important e să-ți asiguri o zonă de confort. Și poate ai nevoie și de a doua zi liberă de la birou.

tl;dr – E bine să iei cazare dacă te duci la distanțe mari să te vaccinezi.

  • nurofen e prietenul tău dacă te doare capul
  • e normal să ai senzația asta după vaccinare.
  • așa afli ce alte lucruri mai sunt defecte la tine
  • nu consuma alcool 48 de ore după vaccinare.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Ce se întâmplă după ce te vaccinezi împotriva Covid. Experiența personală

  1. Dacă vaccinul e eficient, imunitatea de turmă îi va apăra și pe cei care nu se vaccinează. Deci e win-win pt. ei, nu riscă nimic și scapă și de Covid. Respect maxim însă pentru cei care se sacrifică pe altarul științei și se vaccinează cu versiuniunea Beta, dezvoltată în nici trei luni și testată aproape jumătate de an!

  2. Se pare ca cei care s-au vaccinat cu Astra fac reactii de genul asta. Eu am avut Covid si inca ma mail folosesc de anticorpii naturali,apoi ma voi vaccina. Pana la urma, asa s-au propagt toate vaccinarea de-a lungul istoriei, ca noi acum sa traim fara anumite boli. E normal sa le asiguram si noi viitorul copiilor nostri.

Leave a Reply