Redescoperă România revine

Redescoperă România revine

Sunt mulți oameni din online care au participat la cea mai bună campanie a online-ului românesc, acum 10 ani: Redescoperă România. Fix acum 10 ani.

În 2011, Petrom organiza #redescoperăromania, cea mai bună campanie a acelor vremuri și eu sunt mândru că am participat acolo. În vara acelui an, principalii bloggeri din România au fost plimbați în mașini Dacia Duster prin țară ca să redescopere locuri, tradiții și obiceiuri din România.

La vremea respectivă eram bucuroși să descoperim biserici vechi de sute de ani, tradiții din localități unde nu se poate ajunge decât cu o mașină de teren, oameni de la țară. La vremea respectivă oamenii credeau că suntem de la televiziune. Nu eram. Iar toate locurile de care am scris s-au dezvoltat. Campania trebuia să continue, dar nu s-a mai întâmplat asta. În schimb pe blog încă am pozele de atunci.

Acum statul român a reușit să reînvie această campanie într-un mod nedorit zic eu.

Redescoperă România la vaccinare

Logica deschiderii centrelor de vaccinare prin țară este una corectă. În localitatea Albeștii de Pădure (nume ales aleator) s-a inventat un centru de vaccinare pentru beneficiarii din acea zonă. În schimb acolo se poate duce oricine. Pentru că acolo se duc vaccinuri.

Cu alte cuvinte, nu se dau 2 milioane de vaccinuri pentru București să se vaccineze bucureștenii, ci se trimit vaccinuri în localitățile din țară, ca să se vaccineze populația de acolo.

Iar Bucureștenii au prins acest lucru și se duc să se vaccineze în țară. Drept urmare, reînvie astfel turismul din România. Să mergem să descoperim acele localități, să descoperim drumurile, să luăm – de ce nu – cazare în acele localități unde ne vaccinăm și astfel să creștem economia.

Mă aștept ca cei care se duc în Vrancea, la Galați, în Gorj să se vaccineze să cheltuie bani pe drum. Și uite așa revine economia: combustibil, un sandwish, o cola, oameni care vor căuta cazare în acele zone și opriri la punctele turistice sau la peisajele din zonele unde se duc românii la vaccinare.

Redescoperă România

Vaccin.live este platforma unde românii pot descoperi unde sunt centrele de vaccinare care au locuri libere. Asta este valabilă și pe platfroma STS, nu fură nimeni date de nicăieri, dar pe vaccin.live arată mai bine.

Cum te programezi la vaccinare

E super simplu să te programezi la vaccinare. Intri pe vaccin.live, te uiți cam unde vrei să călătorești, câte locuri libere sunt în acel județ, apoi intri pe platforma de vaccinare și te programezi.
După care îți iei liber de la serviciu, cauți cazare și te bucuri de o călătorie în România, pe care altfel n-ai fi vrut să o faci.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply