Ce te face sa te simti european?

Azi dimineata ma suna maica-mea si imi zice ca se duce sa petreaca Craciunul la Praga. Am zis buun, drum bun, raman eu acasa. Si ca sa intoarca cutitul in rana zicea maica-mea ca se duce sa vada si ea cat mai are timp. Si atunci ma gandesc, stai asa ca suntem tot in Europa. Adica care sa fie diferenta. Problema sta in perceptie si in gandirea fiecaruia.

Daca acum cateva zile cineva se arata scandalizat de coada unica de la market si de faptul ca unii mai pleaca pe afara, m-am gandit ca nu trebuie neaparat sa pleci afara ca sa fii ca ei. Poti fi european si la tine acasa. Important e sa ai aceleasi standarde.

Europa poate ca nu e un dream land si nu inglobeaza cele mai noi tehnologii ca Japonia spre exemplu, dar e un continent placut si are o uniune politica si economica care fac ca locuitorii acestor meleaguri sa se inteleaga bine si sa aplice anumite obiceiuri sanatoase de altfel peste tot. Daca vorbim de cum acorzi prioritate pe strada, de cum arunci la cosul de gunoi si chiar de cum acorzi prioritate unui autobuz fara sa te doara capul si fara sa devii badaranul ala care n-are nici o logica in actiunea sa.

Si pana la urma pe tine ce te face sa te simti european? Am vazut, autogara din Focsani, orasul Sibiu, castelul Peles, mai ce?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply