Cel mai mare eveniment regional de social media din Romania

Cel mai mare eveniment regional de social media din Romania

Marta Usurelu face unul din lucrurile pe care foarte putini oameni din Romania au avut vreodata curajul sa le  faca.  Si anume sa isi faca bagajul,  sa isi ia echipa redactionala dupa ea, sa ia oameni influenti din online-ul romanesc si sa ii plimbe prin tara, pentru a invata si alti oameni de ce online-ul si social media trebuie tratate cu importanta in Romania, dar si cum acestea pot ajuta o comunitate locala si afacerile locale.

Datorita evenimentelor Social Media Summit, am vazut cum la Cluj-Napoca pe parcursul unei singure zile s-a coagulat si s-a cristalizat o foarte importanta comunitate online. Am vazut cum toate companiile de acolo au invatat ca trebuie sa existe pe online si ca trebuie sa dezvolte proiecte utilizand retele sociale. Adica fix locul unde oamenii isi petrec majoritatea timpului in fiecare zi. (acum sa nu credeti ca se lucreaza in romania mai mult decat se sta pe Facebook).

La Iasi am vazut cel mai mare numar de intrebari pe minut la Social Media Summit. Toata lumea dore sa afle cate ceva despre cum se poate promova mai bine pe internet si au generat astfel foarte multe intrebari, dar au si tras concluzii deosebite.

Si cum nu stiu ce s-a intamplat la Timisoara, stiu ca la Sibiu au fost cele mai mari nume ale internetului romanesc prezente acolo si au ajutat mai mult decat teoretic la dezvoltarea online-ului local. Pentru ca aceste evenimente regionale sunt mai mult decat niste conferinte la care adormi. Nici vorba de asa ceva. Pentru ca la aceste evenimente implicarea este cuvantul cheie. Atat implicarea din partea invitatilor, dar si implicarea din partea participantilor. Drept urmare nimeni nu pleaca de acolo fara sa fi invatat lectia.

Daca ne gandim la aplicatiile practice, taberele Social Media Summit de la munte, sunt cel mai bun exemplu pentru a invata cum se actioneaza in social media, cum se comunica si ce trebuie facut in anumite situatii. In iarna am avut exemple practice de actiune in social media, pe situatii de criza, pe situatii de comunicare. Iar acolo atat agentiile, cat si oamenii de comunicare, dar si bloggerii au fost implicati cot la cot si au scos cele mai bune rezultate.

Si va invit doar sa ii urmariti pe cei care au participat la aceste evenimente. Urmariti-le succesul, urmariti-le comunicarea, cat au invatat si mai ales ce au invatat. Aceasta trebuie sa fie doar o carte de vizita pentru voi, daca vreti sa participati la aceste evenimente. Daca vreti sa invatati si sa fiti atenti la cum sa va promovati, dar si sa comunicati mai bine pe internet.

_MG_5544

Anul acesta agenda evenimentelor Social Media Summit este una foarte incarcata, dar si foarte importanta.

Cum maine, 5 martie, se desfasoara aici Social Media Summit de Bucuresti, iar evenimentul este complet vandut, va recomand sa urmariti maine toata ziua relatarile bloggerilor participanti la aceste evenimente, sa urmariti programul evenimentelor si sa nu care cumva sa lipisiti de la tabere. Asa ca ocupati-va locuri de acum.

15 martie  – Social Media Summit Iasi

Aprilie – High Impact Friends Amsterdam

12 Iunie – Social Media Summit Sibiu

Iulie – Social Media Summer Camp – Paraul Rece

26 Septembrie – Social Media Summit Arad

5 Decembrie – Social Media Summit Cluj

Decembrie – Social Media SnowCamp

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply