Celalat razboi de pe internet

Un razboi dragut se da pe internet zilele astea, cu privire la SOPA. Partea nasoala din toata povestea asta e ca vom suferi toti de pe urma lui. Si asta dintr-un simplu motiv, oamenii sunt hostati pe servere in State, acolo unde legea ar intra in vigoare. In schimb, nici in UE nu se asteapta o alta decizie diferita de cea din Statele Unite.

Acum doua zile, principalele siteuri din lume si-au oprit activitatea si au protestat impotriva SOPA, ceea ce reprezinta de altfel cenzura pe internet, venita din partea marilor companii media.
In replica procurorii americani au inchis ieri megaupload.com, principalul serviciu de filesharing din state. (bineinteles, nelegal) Si au arestat si proprietarii lui.

In continuare gruparea Anonymous a picat azi noapte siteurile departamentului de justitie, FBI si Universal Music. Acesta din urma era inca oprit adineauri.

Si astea sunt mici tatonari. Se inchide un site, mai apar 10, se inchide un serviciu mai apar 20. Pana cand? Adica cerintele celor care se opun SOPA sunt corecte, de ce nu se iau in considerare? Sau banii de la Universal si Warner sunt mai buni?

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: