Protestele justificate dar inabusite

Costi Rogozanu, prietenul si colegul de la Voxpublica, a fost in fiecare seara in Piata Universitatii la proteste. Nu l-am vazut strigand, dar l-am vazut sustinand protestatarii si dreptul la libera opinie din piata.

Iar in Piata Universitatii oamenii vin sa protesteze, sa se manifeste pasnic si civilizat. Daca mergeti acolo, veti vedea oameni cu pancarte, jandarmi si agitatori. Nu exista membri ai galeriilor de fotbal, atat timp cat omul pleaca de la corporatie si vine sa isi manifeste nemultumirea in Piata Universitatii. Exista inregistrari video cu evenimentele de aseara, care arata cum au excaladat protestele. De fapt, inregistrarile nu fac decat sa imi confirme teoria pe care o spuneam acum cateva zile. In plus de asta, cu 5 minute inainte de bataie, am primit un mesaj care m-a pus in alerta ca incep acum. Iar in fata jandarmilor erau zeci de cameramani si fotografi. Astept ca unul din astia care erau acolo sa publice pozele  cu agitatorii, cu aia care au pus si care au aruncat chestii in jandarmi, dar mai ales sa ii identifice pe acestia intr-o galerie de fotbal.

Pana cand vor face asta, ramane cum am stabilit. Jandarmii au oamenii lor pe care ii folosesc atunci cand au nevoie sa evacueze piata spre exemplu. Si in imaginile de aseara am vazut cum un baiat se duce si arunca cu un gard catre jandarmi, iar acestia ii replica: “fugi, de aici, dispari! intervenim!”

E doar trist faptul ca atunci cand au jandarmii chef, piata se goleste. Si asa cum zice si Costi, voiau sa ii vada pe oameni in case la ora 11 noaptea, ca sa fie odihniti pentru a doua zi de munca.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

%d bloggers like this: